Millennium-serien, #2

Flickan som lekte med elden

The Girl Who Played with Fire
Bok av Stieg Larsson
Lisbeth Salander misstänks ligga bakom morden på två journalister. Men Mikael Blomqvist tror inte på det, utan finner istället skäl att misstänka Zala, en ökänd gangster. Själv är Lisbeth mest ute efter att straffa de som bör straffas. Det är hög tid för det. Det här är andra boken i Stieg Larssons trilogi Milleniumserien.
Välgenomtänkt och spännande. Såg fram emot varje morgon när jag lyssnade på den här på väg till jobbet.
Flickan som lekte med elden är andra delen i millenium serien och jag säger bara wow! Så spännande och driv i texten. Älskade även att man fick mer av Lisbeth Salander.
Journalisten Mikael Blomqvist och den högintelligenta men risktagande Lisbeth Salander har en minst sagt komplicerad relation och Mikael blir inte alls klok på Lisbeth. Men han litar på henne. Det ger dynamik i den här andra boken i Milleniumtrilogin där Lisbeth står i fokus och misstänks vara mördare till en journalist och hans kollega. Mikael Blomqvist är däremot nästan den enda som tror Lisbeth om gott, men vi får förklaringen till varför hon är som hon är i den här boken.
I Flickan som lekte med elden är det Lisbeths historia som är det mest intressanta. Stieg Larsson väver skickligt samman alla delar i boken till en helhet där allt hänger ihop. Det gör varje sida till en lika spännande upplevelser.