Hypnotisören

The Hypnotist
Bok av Lars Kepler och Alexander Ahndoril
I en förort till Stockholm sker brutala knivmord som tyder på att en hel familj kommer att utplånas om ingen ingriper. Kriminalkommissarien Joona Linna inser snart att det, förutom en oerhört svårt sargad son, finns en syster som är vid liv. Kommer han att finna henne innan det är för sent? I sin strävan att kunna förhöra sonen ber han en läkare om hypnos.
En hel familj är nästan utplånad. De enda överlevarna är sonen som tyvärr var med om händelsen och hans syster som inte bor kvar hos familjen. Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet och Joona Linna inser vikten av att lösa fallet fort för att kunna rädda de kvarvarande medlemmarna i familjen. Han bestämmer sig för att ta kontakt med läkaren Erik Maria Bark som sakta börjar söka runt i sonens psyke för att försöka hitta ledtrådar till fallet.

Jag har sett blandade recensioner av den här men personligen tycker jag att den är riktigt bra. Spänningen är hög och jag låg och kallsvettades av skräck samtidigt som jag läste vidare. Vågade knappt släppa ifrån mig boken förens jag hade läst ut den.
En så bra bok! Den är spännande, annorlunda och fartfylld. Man kommer in i en helt ny värld! Älskar den!
Otroligt spännande bok från början till slut, en bok som man aldrig vill ta slut men ändå kan man inte sluta läsa, en riktig bladvändare
Hypnotisören av Lars Kepler

Här pratar vi om en bok som jag aldrig tidigare har läst. En bok som redan innan jag började läsa den bidrog till att jag höll andan. Vad tyckte jag då om boken? Ja, den var bra. Spänningen byggdes upp för varje sida och det var svårt att sluta läsa. Jag förstår varför serien lockar och varför många gillar böckerna. Jag själv har inte bestämt mig om jag vill läsa vidare eller inte (tror dock att jag kommer).
Hynostisören är första delen i serien om Jonna Linna, och absolut en favorit! Den höll spänningen hela tiden!
Spännande från första stund, det var den första boken jag lyssnade till och jag körde bil. Var då rädd men längtade samtidigt till att få veta mer. Jonna Linna är polisen som utreder brott, han tar hjälp av hypnotisören Erik Maria Bark. Bra berättat och spänningen är olidlig.
En av mina Kepler-favoriter. Karaktärerna fastnade verkligen hos mig och ovissheten om deras öde höll mig i ett järngrepp. Sjukt spännande!
Deckare har aldrig varit högt upp på prioriteringslistan när jag ska välja ny bok men hade varit sugen på Kepler ett tag då jag hade hört mycket positivt, så när den fanns på second hand slog jag till. Och oj vad positivt överraskad jag blev! Läste över 200 sidor i första sittningen, trots att jag skulle upp tidigt dagen därpå. Så himla spännande, vilket till stor del är tack vare hur den är uppbyggd. Rekommenderar starkt!
Nu äntligen har jag läst Kepler och blev inte besviken! Ruggigt spännande så det var svårt att lägga ifrån sig den. Nu måste jag läsa de andra av Kepler
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba, Stockholm hittas en man mördad. När polisen åker hem till mannens familj för att berätta den hemska nyheten, hittar man även mannens familj mördade. Sonen i familjen är svårt skadad, men lever.
Kriminalkommissarie Joona Linna tar kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera dem överlevande sonen.

Det här är den första boken av Kepler som jag läst och jag är fast. Jag läste ut boken på 2 dagar, det är en riktig bladvändare. Man MÅSTE bara läsa vidare för att få veta vad som ska hända.
Jaha, är Keplerböckerna så bra som det sägs undrade jag när jag började läsa. Och ja, det får man nog hålla med om. Hypnotisören är debutboken i serien om kriminalkommissarie Joona Linna. Det är en hel del mord som står på menyn såklart. Bland annat hittas nära på en hel familj ihjälhuggna, fru och dotter i hemmet, medan mannen hittas mördad i ett omklädningsrum. Sonen överlever dock med svåra skador. Polisen drar självfallet slutsatsen att någon vill utplåna denna familj, vilket stressar dem, då en syster antas fortfarande finnas vid liv. För att påskynda förhörsprocessen med den ofta medvetslöse sonen anlitas en hypnoskunnig läkare. De vill få fram en bild av händelseförloppet, och sakta men säkert sipprar fragment av detta ut, vilket i sin tur leder till starten av en skrämmande händelsekedjas förlopp.

Ja, det är en kuslig och välskriven bok detta. I handlingen möter vi bl. a. psykiskt sjuka individer boendes på anpassade hem och möten i olika terapigrupper. Det är rått, blodigt och otäckt många gånger, men det är ju därför vi läser deckare, eller? Men framförallt är det en bra story, spännande. Jag gillar såklart det fyndiga tilltaget med hypnosen, då man antar att lösningen kan sippra fram, vem gjorde vad, när och hur, endast inom en hypnos "armlängd".

Det är svårt att kritisera detta alster, hur gärna man än skulle vilja. Även om boken är tjock är det ju ingen onödig utfyllnad. Okej då, ett minus, du måste läsa den med båda ögonen öppna, inte nonchalant, för då hänger du kanske inte med i den finurliga handlingen. Jag skulle rekommendera denna bok till den som gillar deckare där storyn är sofistikerad men samtidigt innehåller en del brutala inslag.