Äldre dam med onda avsikter

Bok av Helene Tursten
Maud är en dam på 88 år som ser ut som en försynt och snäll tant. Men i verkligheten har damen ingen familj eller vänner, då Maud är en girig och ond människa. I boken får läsaren ta del av fem underhållande historier när Maud krossar mäns hjärtan, irriterar grannar och gör sig ovän med sin familj.
Ja, man vill inte vara ovän med Maud. En klurig dam som är en aning mordlysten. Boken är lättläst och även underhållande. Jag gillar att den är uppdelad i kortare noveller. Perfekt att läsa när man har en stund över. Jag är helt enkelt positivt överraskad!
En riktigt fascinerande bok. Den är som en studie i "Hur skulle jag gå tillväga om jag ville begå ett mord, lösa ett problem, utan att åka fast för det?". Allt skrivet i korta avsnitt med glimten i ögat.
Boken innehåller ett antal noveller om den gamla damen Maud som verkligen inte är så oskyldig som man kan tro. Det är galet, annorlunda och underhållande. Precis vad man behöver i Corona tider!
Denna bok garanterar att få dig att skratta. Maud är 88år gammal och tro inte att hon är en gammal tant som behöver hjälp, åh nej verkligen inte. Maud är rätt hurtig för sin ålder och ser till att saker och ting blir på hennes sätt. Hon eliminerar felet om det kommer i vägen för henne. En gång på vårdcentralen var det någon som hade glömt kvar sin käpp och den tog Maud med sig hem. Den är perfekt till när man vill ha en bra förklädnad. Maud gillar att förklä sig med käpp, dålig hörsel och virrig.
Detta kommer väl till pass när man vill ta itu bråkiga grannar, sin förra fästmans nya fästmö eller antikhandlaren.
Kan man komma undan med för många mord?
En lägenhet i ett hyreshus i de dyra kvateren. Som det i försäljnings kontraktet står att änkan & hennes 2 döttrar får bo kvar i hur länge de vill utan att betala hyra. En av döttrarna bor kvar hela livet där. Det är nu då hon är i 80 års åldern som vi får följa henne. En dam med ett tyst ensamt & mörkt sinne.
Lättläst & spännande i ett.
En charmerande bok som innehåller fem korta och spännande berättelser om den gamla damen Maud. Helene låter oss följa med henne när hon begår olika mindre trevliga handlingar mot människor hon på ett eller annat sätt inte tycker om.
Språket är enkelt och rappt och historierna är charmiga och faktiskt riktigt underhållande.
Jag har läst alla Helens tidigar böcker om Irene Huss och det är himla kul att även hon finns med på ett hörn.
En liten bok som består av fyra noveller med gamla damen Maud som huvudkaraktär i alla fyra. Hon är en väldigt pigg pensionär som gärna ger sken av att vara mycket skröplig.

Det var en ganska trivsam lyssning på denna dams äventyr och märkliga påhitt lite i stil med Ester Karlsson fast på andra sidan lagen, kan man säga.