Floden hem

The River Home
Bok av Hannah Richell
Ny trollbindande roman av succéförfattaren Hannah Richell, om hemligheter som kommer fram när en stor familj återses för ett bröllop. De tre systrarna hade en sagolik barndom, som slutade i en tragedi. Margot hade lovat sig själv att aldrig återvända till Somerset, aldrig se tillbaka på det som hände. Men när systern Lucy plötsligt ska gifta sig och hennes enda önskan är att återförena sin splittrade familj åker hon dit. Under en vecka ses systrarna i det vackra gamla huset vid floden, som var deras barndomshem. Lucy, Margot och storasyster Eve - alla med hemligheter som nu oundvikligen tvingas upp till ytan. Ingen anar hur veckan kommer att påverka deras liv. Bara en av dem vet att detta är sista chansen att ställa allt tillrätta.
En bok som handlar om tre systrar,Eve ,Lucy och Margot.Alla har dom sina sår och hemligheter.Bröllopet för Lucy får dom att återvända hem till Windfalls.Hemligheter delas och en tid till försoning och helande kommer.

Även om budskapet är kärlek och att möta sina demoner blir det ändå en ganska medioker läsupplevelse.Hade jag läst den som tonåring hade jag antagligen varit euforisk men nu som 50+blir det lite för mycket rosaskimmer över berättelsen.

Språket är helt ok och karaktärerna är bra tecknade ,det som är bäst är miljöbeskrivningarna omkring floden.
Hannah Richell är en favoritförfattare, framförallt gillar jag hennes två första böcker ”Systrarna Tides sista sommar” och ”Skuggan av ett år”. ”Floden hem” är också mycket bra, de tre systrarna skildras mycket fint även om det känns som om Margot är huvudpersonen, hennes hemlighet är något som hon burit på länge och som gjort att hon dragit sig undan övriga i familjen. Men alla bär på hemligheter som ska avslöjas, och genom detta hittar de tillbaka till varandra. Berättelsen griper tag och är sorglig, och verkligen läsvärd
Hannah Richell är en favoritförfattare och den här boken levde upp till alla mina förväntningar. Det är en stark och gripande berättelse med mycket dramatik, kärlek och sorg. Den handlar om en splittrad familj och tre döttrar som återförenas i barndomshemmet vid floden då en av systrarna ska gifta sig. Jag rekommenderar boken varmt men ha näsdukar till hands!
Vilken bra bok! Jag älskar Hannah Richell.
Familjedrama som utspelar sig på landsbygden i underbara Somerset.
Men allt är inte underbart. Plågsamma hemligheter begränsar livet för delar av familjen Sorrell. Jag var inte alls beredd på vilken väg berättelsen skulle ta och blev överrumplad!