Livstjuvarna

Bok av Linda Andersson
Vem känner sig egentligen redo för döden när man är sexton år gammal? Inte Mariell i alla fall. När Mariell dör i en bussolycka tillsammans med resten av sitt basketlag kan hon inte skaka av sig känslan av att det inte var meningen. Vilse i dödsriket bestämmer hon sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Driven av viljan att ta sig tillbaka till de levandes värld ger sig Mariell ut på en hisnande och farlig resa igenom ett dödsrike där ingenting är vad det utger sig för att vara, och där folk sällan säger hela sanningen förrän det är för sent. Är Mariell verkligen redo att offra evigheten för en livstid?
En spännande och välskriven bok som flyter på bra hela tiden! Den är oförutsägbar och överraskar gång på gång!
Rekommenderas!
Vi får följa Marielle och hennes basketlag då deras lagbuss kraschar och hela laget dör. Men är det verkligen meningen att dom ska dö? I dödsriket får vi följa Marielles sökande efter sanningen...
Denna bok är skruvad på ett makalöst sätt. Jag är så glad att jag läst denna spännande fantacybok skriven av den underbara författaren Linda Andersson. Linda tar fantasy till en ny nivå. Varje kapitel överraskade mig och jag blev väldigt förtjust i hur karaktärerna framställs i Livstjuvarna. Boken är lättläst och fylld av äventyr vilket är ett stort plus.
Linda Andersson!! Hjälp, oj och wow!! Det här var grymt spännande och helt galet. Jag drabbades av en ångestliknande känsla flera gånger under läsningen. Tänk en sån fantasi den här författaren besitter, imponerande!! Det här är en bladvändare så det dröjde inte länge innan jag var fast i Dödsriket. Jag kan inte annat än varmt rekommendera denna fantasypärla, även om jag tycker det är skönt att ha sluppit därifrån 😉. Livstjuvarna får ☕☕☕☕ + en påtår samt en stor 🍰 för det vackra omslaget.
Vilken fantastisk värld Linda har målat upp! Den är fantasifull, lite galen och riktigt njutningsfull att försvinna in i.

Mariell är bestämd och ganska upptagen av sina egna känslor. Ändå är det lätt att känna med henne och det är faktiskt riktigt roligt att få följa med i hennes resonemang med sig själv.

Livstjuvarna är första delen i en trilogi och jag längtar redan efter att dyka tillbaka ner i den surrealistiska världen som Dödsriket är!
Som jag njöt av denna bok!

En fantasybok utan att jag riktigt tänker på det. Mariell och alla de andra är ju precis som du och jag, kommer från samma värld som vi. De råkar bara vara döda 🤷🏽‍♀️ Inte en enda gång stannar jag upp och ifrågasätter det som sker, allt känns fullkomligt logiskt och allt har dessutom sin förklaring. Författaren har gjort ett fantastiskt jobb - allt i Dödsriket är klockrent detaljerat, alla karaktärer är egna och - hm - levande. På allt detta levereras en spännande och väl genomtänkt (och genomförd!) story med många intressanta och oväntade vändningar, och mitt i allt ett uppfriskande språk ur en självsäker sextonårings perspektiv.

Kort och gott imponeras jag om och om igen över författarens fantasi och det enorma jobb hon gjort i att bygga upp denna värld. Vi lämnas mitt i allt det spännande och jag LÄNGTAR efter uppföljaren! Kan lätt tänka mig detta som film. Av någon anledning går mina tankar ofta till Hunger games, trots att själva berättelsen inte är lik alls. Men nog tycker jag bättre om "Livstjuvarna" - tycker det finns något alldeles unikt över den, och ser verkligen fram emot att se hur det fortsätter!
Har ni läst Playground av författarparet Kepler? Den här boken riktigt osar Playground möter Alice i Underlandet nämligen. Ett fruktansvärt skickligt språk, vassa karaktärer, miljöbeskrivningarna är oerhört fascinerande och händelserna griper fullständigt tag i mig. Om dödsriket är så här så låter ett "liv" efter döden inte alls så tråkigt.
Jag längtar efter att nästa del ska dimpa ner i brevlådan så jag får fortsätta läsa om Mirelle och denna fullkomligt skruvade och surrealistiska värld.