En gång slockna alla stjärnor

Kristina Falk
Det här är en riktigt stark bok som lever kvar i mitt hjärta länge, länge...

Kan ett hjärta fyllt av bottenlös sorg även bli sprängfylld av kärlek? Fridas pappa har drabbats av ALS och hon flyr från Umeå till Stockholm. Hon lämnar sin döende pappa, sin oroliga mamma och den gravida tvillingsystern för att komma bort från allt.
Genom Pim-Pim som hon delar lägenhet med träffar hon Varg. Vincent Varg som har hoppat av sitt rockband, har djupa ärr på armarna och han gör allt för att glömma sin familj. Det är mycket fest, sprit och annat. Ett bottenlöst hål och så mycket svärta. Det gör stundom ont att läsa boken men den har ett sååå viktigt budskap! ❤️ Vi måste våga prata om psykisk ohälsa och självmord med de unga och med varandra!

Under läsningens gång är det så mycket glädje, skratt, sorg, tårar och kärlek. Jag gillar den här boken riktigt mycket!
Det här är en bok som precis alla borde läsa, gammal som ung. Den handlar om så mycket fint, som vänskap, kärlek, självständighet, mod, självförtroende och kreativitet. Men också om så mycket tungt och mörkt, som våld, dysfunktionella familjer, att må väldigt väldigt dåligt och om att vara anhörig till någon som är sjuk fysiskt och/eller psykiskt.

Kristinas sätt att skriva, särskilt om det tunga och svåra, är helt fantastiskt. Hon blandar perspektiven mellan bokens huvudpersoner Freja och Varg i ganska korta kapitel och väjer inte för att beskriva varken det vackra eller vidriga.

Meningsuppbyggnaderna och ordvalen känns rätt och äkta för karaktärerna och situationerna. Jag som läsare kommer in i berättelsen och läsningen bara flyter på, går inte att stoppa! Jag har inte riktigt ord för att beskriva vad den här boken gjorde med mig, mer än att den kommer stanna länge i mitt hjärta.

Det här är en otroligt viktig bok!