En kvinna bland män

On the Basis of Sex
Film från 2018 regisserad av Mimi Leder
En aktuell film om Ruth Bader Ginsburg liv. Kvinnan som kom att bli en av USA:s första kvinnor i Högsta Domstolen och som varit med i många viktiga domslut som lett till förbättrade rättigheter för kvinnor i USA. En fantastiskt spännande person och samtidigt en lärorik och snyggt gjord film där man njuter av både fotot och replikskiftningarna. Har sett den två gånger och den höll måttet båda gångerna! Kan varmt rekommendera, särskilt till de med intresse för juridik och feminism.
Rekommenderas för den som är intresserad av feminism
En mycket bra film som bygger på Ruth Bader Ginsburgs liv. Det är intressant eftersom man inte bara får följa hennes personliga kamp för att få utbilda sig som kvinna i USA och senare arbeta som jurist i en tid då det inte var accepterat att kvinnor hade den sortens jobb. Till sist lyckas hon även med att bli invald i högsta domstolen.
Tack vare Ginsburgs enträgna arbete för att ta bort könsskillanderna i amerikanska lagarna så har samhället blivit mer jämställt, även om det är en bit kvar...
Ginsburg är en viktig förebild och inspirationskälla och det är en mycket sevärd och viktig film.
En intressant film om Ruth Bader Ginsburg En får följa hennes kamp som kvinna inom juridiken. En får även följa hennes privatliv med en man som är allvarligt sjuk hur hon hanterar det och livet med barn.
En film där man får följa Ruth Bader Ginsburgs väg till hösta domstolen, en kvinnas kamp att ta plats i en värld full av män. Helt klart sevärd!