Svårmodets döttrar

Bok av Anna Laestadius Larsson
Året är 1968 och i den lilla orten Svårmodet i norra Norrlands inland rustar man för fest. Det är den trettioåriga bröllopsdagen för Greta och polismästare Harald som ska firas – men är det egentligen något att fira? Under ytan döljs år av smärta och mörker. I centrum för handlingen står Greta, hennes mamma Ingeborg och dottern Eva, som alla tre ställs inför livsavgörande val under festen.
3 utgåvor
Välj utgåva
Svårmodets döttrarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164206565
Svårmodets döttrarSvenska - Okänt
ISBN: 9789164234438
Svårmodets döttrarSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243768
Författarinnan är tillbaka i samma klass som böckerna om Pottungen.

Berättelsen handlar om tre generationer flickor/ kvinnor. Jag gillar hur historierna vävs ihop. En bok som handlar om kärlek, olycklig kärlek och hur trauman formas oss och förs över på nästa generation. Hur nästa generation lever sitt liv utan att vilja upprepa misstag och hur den personen nästan lever sitt liv som en motreaktion på tidigare generationer i släkten.
Ord i boken avspeglas av epoken och tidstypiska slang används.
En mycket tänkvärd bok för alla som har föräldrar, och ännu mer när man har egna barn.
Underbar, men ack så vemodig bok om kvinnor i tre generationer. Från 1800-talets slut fram till hösten 1968 följer vi Ingeborg, hennes dotter Greta samt hennes barnbarn Eva. Vi följer Ingeborg, där vi parallellt med hennes uppväxt får ta del av folkrörelsens tillblivelse, därefter följer vi Greta och där handlar mycket om samhällsklasser. Avslutningsvis tar vi del av Eva och när hon får hjälp att slå sig fri blir det som en frigörelse för dem alla tre.

Läs den här boken, den berikar dig! Tack till Anna Laestadius Larsson och Piratförlaget
Hösten 1968 planeras det för pärlbröllop för Greta o Harald El som mormor Ingeborg kallar det ...30 åriga kriget . Detta är en välskriven 1900 - tals kvinnohistoria om tre generationer kvinnor. Att inte få bestämma över sitt eget liv . Mormor Ingeborg, mamma Greta o dottern Eva. De bor i svårmodet i övre Norrlands inland. Det är svårigheter , våld o orättvisor. Detta är en bok som fängslande mig. Man sugs hejdlöst in i djupet . En riktig bladvändare. Denna kommer stanna stanna kvar hos mig. Betyget blir 5/5