Stilla vatten

Bok av Britt Peruzzi
Stilla vatten är andra delen i Rivieran-serien om kommissarie Alda Luppi vid polisen i Nice, en mustig kriminalroman om skuld och eget ansvar. En man hittas mördad på den världsberömda stranden i Änglarnas bukt, bland badgäster och lekande barn. Ändå finns det inga vittnen till det brutala brottet som lamslår kusten under årets mest intensiva turistvecka. Alda Luppi avbryter sin semester och dras in i en komplicerad utredning som blottlägger hänsynslösheten i fastighetsbranschen. Spåren leder till en period i historien som präglades av solidaritet men också odlade en av mänsklighetens mörkaste sidor: girighet. Till slut återstår bara en fråga: Hur länge kan ett sår lämnas öppet innan hämnden börjar gro? Britt Peruzzi är journalist och debuterade som författare med kriminalromanen Aldrig glömma 2019. Liksom sin huvudperson Alda Luppi har hon italienskt påbrå, och Nice och dess vackra omgivningar tillhör hennes favoritplatser på jorden.
4 utgåvor
Välj utgåva
Stilla vattenSvenska - Okänt
ISBN: 9789189123052
Stilla vattenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789180060653
Stilla vattenSvenska - Okänt
ISBN: 9789180060677
Stilla vattenSvenska - E-bok
ISBN: 9789180060660
Stilla vatten är den andra delen i Rivieran-serien av Britt Peruzzi och man får på nytt följa kommissarie Alda Luppi vid Nice-polisen. En äldre man hittas blodig på en solstol i hörnet av stranden vid Castel Plage. Det visar sig att han är mördad, halshuggen bakifrån med en metalltråd. Alda Luppi är ledig och ska åka med familjen på semester, men får rycka in och ta hand om fallet. Det visar sig att utredningen blir komplicerad och många personer blir inblandade, innan man lyckas hitta mördaren. Man får veta litet mer om Luppis familj, som består av maken, dottern och hennes föräldrar och även om hennes kollegor inom polisen. Har varit i Nice några gånger och älskar att följa med på en karta och minnas de olika gatorna/platserna och får på så sätt en känsla att jag befinner mig på där med den speciella atmosfären av Rivieran. Tycker mycket om boken och ser fram emot nästa del i serien.
Andra boken om kommissarie Alda Luppi i Nice. En äldre man hittas död på stranden, mördad. Utredningen går som sig bör åt flera olika håll innan sanningen står klar. Vi får lära känna personerna kring Alda Luppi, både familj och kolleger, ännu mera än i den första boken. Och allt utspelar sig en het sommar i en medelhavsmiljö full av dofter och smaker. Spännande och njutbart!