Berättelsen om Pi

Life of Pi
Bok av Yann Martel
Efter ett tragiskt skeppsbrott guppar en ensam livbåt mitt ute på Stilla havet. Ombord finns en hyena, en zebra, en orangutang, en två hundr a kilo tung bengalisk tiger och så Pi - en sextonårig indisk pojke. Det här är Pis berättelse om de dagar och nätter han tillbringar på havet, så småningom ensam med tigern Richard Parker. Trots att kampen för överlevnad är hård har Pi tid att fundera över livet och Gud, människorna och djuren. Han får uppleva ensamhet i ordets mest grymma betydelse, men lär sig också att uppskatta det sällskap som erbjuds. Genom sin enkla och okomplicerade syn på tillvaron klarar han sig igenom det ena äventyret mer fantastiskt än det andra.
Skepp förliser och du är ensam på en livbåt mitt på havet med en sovande tiger som vaknar. Fantastisk spännande bok med en sagolik läs upplevelse. Mysig positiv berättelse om vänskap fast med mer spänning.
Man funderar hur killen ska överleva i livbåten och han gör det med hjärta och hjärna.
En bok som fanns på min bucket list. Den är lättläst och inte så stora mängder text.

Pi är en pojke som växer upp i Indiens. Hans familj äger ett zoo men ensam bestämmer familjen att de ska flytta till Amerika. Resan går inte som planerat. Pi är ensam överlevande efter att fartyget sjönk. Med sig på båten fanns förutom andra passagerare även Pis familj och de djur som skulle säljas från familjens zoo. Historien utspelar sig till största delen på en livbåt där Pi till en början har sällskap av en apa, en zebra och en tiger. Jag är fascinerad över att en berättelse som utspelas på en liten båt kan innehålla så mycket.