Min vän Anna : den sanna historien om den falska arvtagerskan som svindlade New Yorks societet

My Friend Anna
Bok av Rachel DeLoache Williams
Anna Delvey är världsvan, ambitiös, förmögen och tar sig på nolltid in i New Yorks innersta kretsar. Rachel, som jobbar på tidskriften Vanity Fair, träffar Anna under en utekväll med gemensamma kompisar och de blir snabbt goda vänner. Anna är generös - hon bjuder på middagar, drinkar och träningspass med en av New Yorks mest eftertraktade personliga tränare. När Anna bjuder med Rachel på en resa till Marrakech säger hon ja. Men Annas kreditkort slutar mystiskt att fungera och drömresan övergår i ett mardrömsscenario. Anna ber Rachel lägga ut pengar för flygbiljetter, shopping, middagar och den lyxiga villan de hyr. Anna svär att hon ska betala tillbaka så fort de är hemma i New York, men väl där händer ingenting. När Rachel alltmer desperat försöker få tag på henne upptäcker hon att Anna har lämnat ett spår av obetalda fakturor efter sig, var hon än har varit. Efter en osannolik händelsekedja är Rachel plötsligt inblandad i jakten på stadens mest ökända bedragerska.
Jag kunde inte släppa denna boken. Den grep tag i mig från början till slut. I vanliga fall tar det mig en månad att läsa en bok, denna tog två dagar. Superspännande.
En bok baserad på en sann historia, skriven av Rachel om Anna som hon lär känna i New York. En tjej som glider in i hennes bekantskapskrets och blir en nära vän till henne. Men allt är inte som det verkar. Är Anna verkligen den rika tyska tjej hon utgör sig för att vara?

Jag tyckte att boken var ok men inte mer. Det blev lite mycket samma sak genomgående, vilket kan förklaras med att den skrevs från Rachels perspektiv.
Tänk känslan av att bli totalt grundlurad av någon som du trodde var din vän.Att bli bjuden på en lyxig resa där det slutar med att du betalar det mesta på din kredit för att ”vännen” har checkat in sin plånbok, glömt den på hotellet osv osv.Och att sen inte för tillbaka pengarna och får tjata, påminna och tjata ännu mer.Jag sitter med en frustration i bröstet medan jag läser och då är det inte jag som är drabbad utan författaren Rachel DeLoache Williams.Hon berättar den sanna historien om när hon mötte Anna som hon för en kort tid kallade sin vän och som hon blev betagen och totalt manipulerad av