Flera sidor av oss

Under samma himmel
Bok av Karin Wallén
Nyårsafton 1999 är alla spända över var det nya millenniet har att bjuda på och vad det kommer att ta dem. En före detta såpaskådis, en man som precis blivit lämnad av sin fru och en pensionerad domare vaknar upp första januari 2000 och har ingen aning om att deras liv snart kommer att förändras och sammanflätas.
En härlig bok där en får följa tre olika karaktärer. Tre karaktärer med olika bakgrunder och platser i livet. Boken utspelar sig 2000 och det är verkligen en tidsresa bakåt i tiden. Jag var bara 10 år då, men kommer ändå ihåg mycket av det som beskrivs i boken, och påminns om hur tekniken tex har utvecklats under dessa år. En bra bok, men något som jag verkligen fastnade för var omslaget! Jag älskar färgerna och tilltalades verkligen av bilden!
En fängslande berättelse med djup. Eftersom den utspelar sig kring millenieskiftet, så blir det en hel del "javisst ja, så var det!". Intressant om de tre sinsemellan väldigt olika huvudkaraktärerna och hur de blir involverade i varandras liv. Dessutom blev jag väldigt sugen på att besöka Observatorielunden igen!
En finstämd feelgood med alla de rätta ”ingredienserna”. Boken fylls av relationer, kärlek, svek, revansch på flera olika plan.
De 3 huvudpersonerna är helt olika men deras liv vävs samman tack vare en ek. Det är så fint att få följa vänskap som sakta men säkert växer sig allt starkare längs en skör tråd.
Det som höjer boken lite extra är ”ja just det”-känslan man får. Boken utspelar ju sig vid milleniumskiftet och det är kul att få återupplevahur det var då, tex motståndet mot Öresundsbron, Hur man inte trodde att det skulle gå att streama film i framtiden etc etc. Ett stort plus för det. Jag gillar ju ”memorylane” 💖💖
Vilken nostalgitripp! Den är både underhållande och samtidigt fängslande att läsa. Gillade att följa deras trassliga väg under millenniets första år. Snyggt uppbyggd och handlingen var lätt att komma in i. En riktigt trevlig läsupplevelse och hög igenkänning på olika händelser under början på 2000-talet. Vemodig berättelse men samtidigt hoppfull.
”Flera sidor av oss” av Karin Wallén startar med millenniefiramdet nyårsafton 1999 och fortsätter in på år 2000. Den bjuder på nostalgi och trevliga minnen från millenieskiftet. Tänk att det är redan gått 20 år sedan dess!

I boken får vi följa de tre karaktärerna Erik, Mirja och Monika. Erik som är en ensamstående pappa med extraarbete i videobutik och som väderobservatör, Mirja som är en fd. såpaskådis och Monika som är en pensionerad domare- tre ganska olika människor som kanske inte har så mycket gemensamt, men som på grund av olika anledningar börjar dyka upp i varandras liv allt oftare. Centralt i deras vaxande vänskap blir kampen för den gamla ekens överlevnad.

Det är en varm och fin berättelse som berör och som dröjer kvar. En härlig feelgoodroman av Karin Wallén!
Flera sidor av oss startar med nyårsafton 1999 och fortsätter in på år 2000. Trevliga minnen från mitt eget firande av millenieskiftet med kompisar på fest kommer tillbaka och det är härlig nostalgi att läsa boken. Tänk att det är bara 20 år sedan! Det känns så nära men samtidigt som det var så länge sen på en och samma gång. Det var en tid när man hyrde film i en videobutik och kopplade upp sig på nätet med ett surrande modem som alltid tycktes ta en evighet på sig. Det var också en tid utan smartphones, sociala medier och andra appar som tog mycket uppmärksamhet och man påminns ju om att det var ganska skönt att slippa en del av all stress det också medför.

I boken får vi följa Erik, Mirja och Monika. Tre ganska olika människor som vid första anblick inte har så mycket gemensamt, men som på grund av olika omständigheter plötsligt börjar dyka upp i varandras liv allt oftare. Någon sorts vänskap dyker upp och de hittar något gemensamt i kampen för ekens överlevnad. Det är roligt att få ta del av allas olika historier och alla tre är lika givande att följa. Det är en varm berättelse som berör och jag har svårt att släppa den. Flera gånger sen jag läste ut boken har jag kommit på mig själv med att tänka på karaktärerna och vad som hände sen. Författaren beskriver allt så väl att det känns som jag är med där vid eken och väderstationen och ser allt med egna ögon. Flera sidor av oss är en underhållande roman som bjuder på stor dos igenkänning och en riktigt trivsam läsupplevelse!