Läppstiftet

Bok av Maria Wells
Tre kvinnor som har tappat bort sig själva reser till samma medelhavsö för att få perspektiv på sina liv och ett avbrott i vardagen. De utforskar sidor av sig själva som länge varit glömda och gömda. Vad som händer på ön stannar på ön ... "Det är inte över fast att du kommit i klimakteriet" "Kommer jag någonsin känna lust igen?" "Fast i en gammal relation" I början av oktober kommer romanen Läppstiftet som handlar om tre kvinnor 50+ Skriven av Maria Wells, Pia Andersson och Christine Burewall
Läppstiftet. En resa , tre begär av Maria Wells, Pia Andersson och Christine Burewall
Tre kvinnor i olika åldrar väljer av olika anledningar att delta i en skrivkurs några dagar på en ö i Grekland.
Alla kommer från olika förhållanden hemma i Sverige. Där paus och eftertanke får vara gemensamma ledord. Dessa uppblandade med erotiska fantasier väcker slocknade eldar och ställer saker på sin spets.
Bokens idé är bra men tyvärr passar inte boken mig. Upplägget med hur kapitlen hoppar i tid och samma händelse upprepas utifrån vem av kvinnorna vi följer i just detta kapitel blev störigt.
Tråkigt att det känns så ibland 💗
Utgiven 2020
Betyg 2+
Boken handlar om de tre kvinnorna Charlotte, Rebecka och Veronica som är 50+. De hittar varandra av en slump och en vänskap uppstår när de alla tre rest till den underbara grekiska ön Rhodos. De tre kvinnorna är mitt i livet och ifrågasätter vart livet och vart deras relationer är på väg... Är det så här det ska vara?

Boken är lättläst och det går snabbt att läsa den. Det är en story om oväntad ny vänskap och om att försöka finna sig själva och vad vill man ha ut av det liv som finns kvar när man passerat 50+ - intressant vinkling då de flesta av oss någon gång i livet ställer oss den frågan. Tyvärr föll jag inte pladask för denna bok, jag tycker att det var alldeles för stort fokus på sex, antingen hade de sex eller tänkte sex ( det kändes så iaf ) vilket jag inte brukar ha något problem att läsa och prata om då jag är både öppen och frispråkig men i denna bok blev det lite "to much". Vill man läsa om hetta och sprakande relationer och tankar om hett sex så är denna bok klockren. Jag gillade verkligen att läsa om de tre kvinnornas liv och hur de hade det privat med sina relationer och tankar i övrigt men lite mindre fokus på sexet så hade denna bok fallit mig mer i smaken.