Ett litet steg på vägen

Bok av Jenny Fagerlund
Som ensamstående mor försöker Stella göra allt hon kan för sonen Felix. Men han har det svårt i skolan och lider av utanförskap. Stella vet inte hur hon ska kunna hjälpa honom men när hon ställs för oväntade förändringar på jobbet ser hon sin möjlighet för att de båda ska kunna fly för en stund.
En härlig bok om vardagliga bekymmer och oro blandat med härlig feelgood.
Vackra omgivningar,mobbning och att hitta vägen tillbaka.
En underbar feelgoodroman med oväntade vändningar. Härliga karaktärer som berör på olika sätt. Dessutom fantastisk miljö.
Det här är en bok man sträckläser, sidorna bara flyger iväg och man får vad man förväntar sig. En bok om att våga testa något nytt, träffa någon ny och hur ska man hantera att ens barn inte faller inom normens alla ramar? En mysig bok jag rekommenderar er att läsa!
Mysig bok med fina miljöbeskrivningar. Tycker om att den utspelar sig i Sverige och hur vår vackra fjällmiljö skildras! Tycker också att Jenny skildrar känslor och situationer på ett bra sätt i hur två föräldrar kan hitta en bra relation till varandra efter en separation, svårigheterna för ett barn att passa in och samtidigt till viss del visa de krav som ställs på barn idag. Även svårigheterna att som mamma balansera vardagen med barn, jobb och det egna känslolivet. Lättläst och efterlämnar en skön känsla i sinnet.
Ett litet steg på vägen är en läsvärd och mysig bok om att vara förälder och hitta balans i livet. Det var ingen särskild stark läsupplevelse, men jag brydde mig om Stella och ville veta vad som skulle hända. Det är ett bra flyt i språket som gjorde att det gick snabbt att läsa. Det är en bok som är lätt att slappna av med och koppla bort resten av världen.
Bok som försöker väva ihop vardagliga problem med att vara ensamstående mamma med barn med problem i skolan samtidigt som boken ska vara en feelgoodrom med en ganska förutsägbar kärlekshistoria.
Du får en mysig lässtund fylld av charm,vänskap, kärlek, hemligheter och en del familjehemligheter.

Jag älskar Jenny Fagerlunds sätt att skriva. Det är varmt och mysigt, lite spänning och så klart kärlek och romantik. Man kommer snabbt in i handlingen och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Hon skriver om vanliga människor och problem som vi brottas med lite till vardags.

Ett litet steg på vägen har varje ingrediens för en feelgood bok och lite till. En bok att älska och läsa i höstmörkret!
Den ensamstående föräldern Stella jobbar på en reseförmedlings firma. Hon trivs bra med arbetsuppgifterna. När företaget ska göras om blir många arbetslösa och för Stella är det tänkt en ny tjänst som kräver en del resande. Hon blir skickat till fjällen för att utvärdera ett nytt hotellkompex där uppe. Dit tar Stella med sig sin son som kan behöva ett avbrott från skolan där han inte alls trivs. Är resan till fjällen något som de verkligen behöver?
Har just avslutat Jenny Fagerlunds Ett litet steg på vägen. Jag har uppskattat hennes tidigare böcker och denna berättelse är inget undantag! Handlingen i boken utspelar sig till största del under några veckor i september vid ett lyxigt svenskt högfjällshotell. Stella arbetar som koordinator på en reseförmedling när företaget beslutar sig för att förändra utbudet och göra det mer effektivt. När Joel, en managementkonsult, anlitas hotas Stellas tjänst dras in och om hon inte vill bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i Norden. Hennes första uppdrag blir att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden. Eftersom hon är ensamstående med en 7-åring, Felix tvingas hon ta med honom på uppdraget. Det passar bra eftersom Felix har problem med kompisar i skolan och skolan pressar Stella på att göra en utredning på Felix. Genom att åka till fjällen får hon tid att tänka och prata med Felix. Framme vid Fröliden möts de av lyx i överflöd samtidigt som de får vara med om spännande äventyr. Men Stella anar snart att allt inte står rätt till på hotellet och hennes misstankar blir snart bekräftade. Men inte på det sätt som hon förväntat sig. Jag som själv inte är en höstmänniska blir ändå sugen på en fjällresa under hösten. Författarens sätt att beskriva de vackra höstfärgerna och naturens magi lockar. Även karaktärerna i berättelsen är återgivna med stor personlighet och äkthet. Jag känner verkligen Stellas oro för Felix. Dessutom har min familj nyss haft tillgång till en svart liten dvärgpudel precis som Sigge under 1 år och jag kunde verkligen förstå kärleken mellan Felix och Sigge. Det är en äkta må-bra bok att läsa under en varm filt med en kopp choklad i närheten, eller champagne! #jennyfagerlund #ettlitetstegpåvägen #ljudbok #norstedtsförlag #svenskafjällen #feelgood #kärlek #äventyr #familj
Det finns böcker som man fastnar så i att de knappt går att lägga undan samtidigt som drar sig för att läsa dem för att man inte vill att de ska ta slut. "Ett litet steg på vägen" är en sådan bok. Redan två kapitel in i boken kände jag på mig att detta var något alldeles särskilt. Så. Himla. Bra.

Den är lättläst och enkel utan att för den sakens skull bli banal och eftersom jag har en egen unik pojke i ungefär samma ålder som Felix så var det inte svårt att relatera till Stellas oro och rådvillhet. Jag gillade också miljöskildringarna och blev nästan lite sugen på att fjällvandra, och det vill inte säga lite.

"Ett litet steg på vägen" är väldigt fin bok, både på utsidan och insidan, och en av de bästa böckerna jag har läst i år.
En helt underbar bok som tar upp så många viktiga saker. Stella är en ensamstående mamma som ställs inför svåra beslut både när det gäller sin son Felix, som har stora problem i skolan, och på jobbet där en stor omorganisation med uppsägningar hotar. När hon får chansen att åka iväg en vecka tillsammans med sonen och utvärdera ett hotell i de svenska fjällen gör hon det med förhoppning om att det mesta ska lösa sig. Men sonens problem verkar vara värre än vad som visat sig och vad är det egentligen hotellets ägare undanhåller. En härlig feelgood om utanförskap, att få vara sig själv och att hitta hem.
I Jenny Fagerlunds tredje bok träffar vi Stella som arbetar som koordinator på en reseförmedling, vilket hon trivs väldigt bra med. Hemma är det inte lika lätt, som ensamstående mamma till en sjuåring. Felix har det inte lätt i skolan, han blir utfryst och får ofta skulden när saker går fel.

Joel anlitas av Stellas företag för att strukturera upp och få ordning på organisationen, vilket ställer allt på ända. Stellas tjänst dras in och om hon inte vill bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt i Norden och utvärdera hotell och upplevelser som reseförmedlingen kan rekommendera till sina kunder. Hennes första uppdrag blir att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden. Stellas första instinkt är att tacka nej, men när det sker ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans åker de till fjällen och kanske kan detta vara ett avbrott som de båda behöver.

Jag älskar Jennys böcker. De är några av de bästa Feelgood-böckerna jag läst och detta är verkligen inget undantag. Jag tyckte verkligen om alla karaktärer i boken, där var ingen som var allt för jobbig eller platt. Felix värmde mitt hjärta så otroligt mycket och alla relationer som återfinns i boken var väldigt fina.

Vill man läsa en hjärtevärmande och mysig bok är detta verkligen en bok jag kan rekommendera.
En mysig och höstig feelgood som är perfekt att läsa just nu. Handlingen är enkel att följa med i och man fäster sig vid Stella, Felix och hunden Sigge. Rekommenderas!
Den här boken av Jenny läste jag förra hösten och köpte den på en gång när den kom ut. Jag har läst både Med hälsning från Båstad och 24 goda gärningar och älskat dem båda.

Ett litet steg på vägen handlar om en mamma och en son som har de svårt i skolan. När mamman tycker att skolan inte gör något åt de så bokar hon en resa till fjällen och där får dem vara med om allt möjligt som hör till fjällen och vad man kan råka ut för.

Jag tyckte verkligen om den här boken och kunde inte sluta läsa den och ser fram emot att läsa hennes nästa bok som heter mitt hemliga liv. Rekommenderar verkligen Jenny Fagerlunds böcker.
I den här boken får vi stifta bekantskap med Stella och hennes son Felix. Stella arbetar på ett företag som säljer resor. En konsult blir inkopplad för att effektivisera verksamheten och Stella blir erbjuden att åka iväg till fjällen för att utvärdera ett hotell som skulle kunna vara aktuellt för resor framöver. Stella tar med sig sonen som haft en jobbig tid i skolan och åker till Fröliden. De kan båda behöva en paus från vardagen. Under tiden på hotellet får de bland annat vara med om en spännande fjällvandring och de lär känna Alicia som driver hotellet och hennes familj. Men är allt verkligen som det ska på hotellet?

Jag tycker att detta är en läsvärd och varm bok som innehåller både problem i vardagen, lite kärlek och en uns spänning men jag saknar stundtals ett djup i berättelsen så helhetsbetyget dras ner lite på grund av det. Men vill man ha en lättläst feelgood att krypa upp i soffan med kan jag ändå rekommendera denna boken.
Jenny Fagerlund lyckas med att göra berättelsen i boken Ett litet steg på vägen verklighetstrogen genom att ta upp ämnen och situationer som skulle kunna utspela sig i det verkliga livet. Jag gillar verkligen Jennys sätt att skriva om ämnen som berör, hon blandar allvar och lättsamhet. Jenny beskriver också miljöer på ett fascinerande bra sätt som gör att man lätt kan se platser och situationer framför sig. Det ihop med att även karaktärerna är väldigt väl beskrivna gör att man som läsare kan sätta sig in i berättelsen.

Boken handlar om Stella som lever som ensamstående mor till en sjuårig son. Sonen tampas med svårigheter i skolan och Stella står handfallen för hur hon ska lösa hans situation. Samtidigt har hon själv problem på jobbet där hon ställs inför nya utmaningar.

För den som tycker om att läsa verklighetstrogna feelgood-böcker är denna av Jenny Fagerlund en bok som man inte får missa!
Den här boken är så mysig. Jenny Fagerlund skriver riktigt fina miljöbeskrivningar och härliga karaktärer. Det finns en anledning till att hon har blivit en go to-författare för mig när det gäller feelgood. Ett litet steg på vägen utspelar sig i fjällen och det är så mysigt att läsa den och drömma sig bort att man faktiskt går omkring där. Det är lätt att se det framför sig hur det ser ut där med glampingtälten, fjällen, den klara luften och träden i höstfärger. Jag vill vara på plats i Fröliden och uppleva allt det som Stella upplever. Ett plus för hunden Sigge också. I boken lyfts även frågor som hur det är att vara ensamstående förälder, mobbning, syskonkärlek och oro över att bli av med sitt jobb och rädslan för att misslyckas när man satsar på sina drömmar. Självklart finns det inslag av kärlek också. Jag kan varmt rekommendera den här boken, passa på att läsa den nu i höst för att lättare komma in i den rätta stämningen.
Den här boken fångade min läslust och mitt intresse. (läste ut den på mindre än två dagar) Den hade alla delar som jag gillar att läsa om; de utmaningarna/möjligheter som livet ibland erbjuder, kärlek, lite spänning och hur man kan hantera utanförskap och ifrågasättande.

I den här boken får vi följa Stella som jobbar som koordinator på en reseförmedling där en managementkonsult anlitas för effektivisera företaget. Stellas tjänst dras in och nappar hon inte på det nya erbjudandet så riskerar hon att bli arbetslös samtidigt som hon är ensamstående mamma med sin son Felix. Hon tar erbjudandet och beger sig tillsammans med Felix till Högfjällshotellet där största delen av boken utspelar sig. Miljön och aktiviteterna runt hotellet är fantastiska och det är lätt att skapa sig en bild av omgivningarna och ta in atmosfären.
Sättet som Stellas står upp för sin son Felix imponerar på mig och jag tror många föräldrar känner igen sig i hennes situation och förhoppningsvis hade gjort detsamma.

En riktigt bra bok som jag är glad att jag läste!
Jag älskar den här boken och författaren 😊 den är rolig, spännande och ville inte lägga i från mig den.