Det lilla hotellet på rue d'Amour

Bok av Dag Öhrlund
Paris 1965: Rum nummer ett på lilla Hôtel d Amour på rue d Amour i det sjätte arrondissemanget är större och finare än de andra, och det är rummet som berättar historien om de människor som kommer och går. Till sin hjälp har hon La clé, nyckeln som följer med gästerna ut på stan och kan avslöja vad som sker där; La fenêtre, fönstret, som berättar vad som händer ute på gatan och Bakélite, den gamla telefonen som skvallrar om inkommande samtal. Berättelsen handlar också om den unga städerskan Estelle som tvingats fly från sin onde far i en landsortsby, om hennes längtan efter kärlek och om rummets ständiga oro för henne. Under historiens gång upplever rummet glädje och sorg, kärlek och svek, hopp och förtvivlan, lögner och svidande sanningar. Och till och med ett giftmord! Som om detta inte vore nog är rummet och hennes vänner nervösa för att den skrikande, svärande och ytterst labile ägaren Darcel Chagal ska göra allvar av sitt hot om att sälja hotellet. Det lilla hotellet på rue d Amour är en mysig feelgood fylld med härlig Parisnostalgi och ett och annat oväntat spänningsmoment. DAG ÖHRLUND, tidigare mest känd för succéböckerna om Christopher Silfverbielke, har innan han blev författare arbetat som journalist och fotograf. Öhrlund har också skrivit flera kriminalromaner om den buttre och tjurige kommissarien Ewert Truut, och en ny serie om den psykopatiska domaren Suzanne. "Det är inte ofta jag använder ordet förtjusande men denparisdoftande Det lilla hotellet pårue d'Amour (Lind&Co) är justdet." Kennet Gysing, Femina
Väldigt trög startad bok, tar sig lite mer eftersom. Men de händer lite för lite i den för min smak. Den är okej, men ingen bok jag önskar att den inte skulle ta slut.
Jag hade förväntat mig lite mer på något sätt. Men den var helt okej att läsa/lyssna på. Det kändes som rn lite löjlig berättelse med tanke på att hotellrummet, fönstret, telefonen och nyckeln har huvudrollerna. De pratar med varandra men kan inte prata med människorna.