I natt vänder lyckan

Bok av Albin Adell Sjöberg
Den idylliska ön Vårö i Stockholms skärgård har under senare år fått ett uppsving av besökare sommar som vintertid. Just den här dagen när ett gammalt bråk skulle eskalera och författaren Josef Giovannis liv skulle sättas till. Hur skulle Vårö återhämta sig? Polisen Patricia Svensson blir inkallad för att utreda mordet på Vårö. Oförberett får hon axla en roll hon inte alls väntat sig i utredningen. Kan hon kombinera jobb med relationer och kommer de lyckas hitta mördaren? En gammal relation blossar upp och kan sätta käppar i hjulet i utredningen. Det här är första boken i serien om polisen Patricia Svenssons arbete på Vårö.
Bakgrunstext på boken "Den idylliska ön Vårö i Stockholms skärgård har under senare år fått ett uppsving av besökare sommar som vintertid. Just den här dagen när ett gammalt bråk skulle eskalera och författaren Josef Giovannis liv skulle sättas till. Hur skulle Vårö återhämta sig? Polisen Patricia Svensson blir inkallad för att utreda mordet på Vårö. Oförberett får hon axla en roll hon inte alls väntat sig i utredningen. Kan hon kombinera jobb med relationer och kommer de lyckas hitta mördaren? En gammal relation blossar upp och kan sätta käppar i hjulet i utredningen. Det här är första boken i serien om polisen Patricia Svenssons arbete på Vårö."

Först vill jag skriva att jag vet att förlaget tryckte upp två versioner. De skickade fel version i tryck - en som inte var korrekturläst. Sedan rättade till misstaget och tryckte upp den rätta versionen - dock utan att återkalla den felaktiga versionen.

Jag hade (o)turen att få den första versionen och därför blir betyget därefter. Jag kan inte uttala mig om hur den rätta versionen är, men förhoppningsvis betydligt bättre språkmässigt.

Handlingen är helt okej, stundvis är språket målande och historien växlar mellan tidpunkter och miljöer på ett sätt som känns relevant.

Språkmässigt lämnar dock boken mycket att önska. Jag ser mig som en van läsare som kan följa historier och kunna hålla reda på karaktärer. I denna bok hade jag svårt att göra det i vissa lägen. Vid ett par tillfällen namnges personer som inte dyker upp mer i historien. T.ex. ambulanspersonalen, personal vid disken på apoteket o.s.v.
Bakgrundstexten visar lite på hur den språkliga nivån ligger.