Pojken från skogen

The boy from the woods
Harlan Coben
9789189087866
Välj utgåva
The Boy from the WoodsEngelska - Pocket
ISBN: 9781529123838
The Boy from the WoodsEngelska - Pocket
ISBN: 9781787462984
The Boy from the WoodsEngelska - Inbunden
ISBN: 9781538702734
Boy From The WoodsEngelska - Pocket
ISBN: 9781538751350
Boy From The WoodsEngelska - Inbunden
ISBN: 9781538748145
Boy From The Woods
ISBN: 9781538748206
Pojken från skogenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189087866
Pojken från skogenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189087903
Pojken från skogenSvenska - Okänt
ISBN: 9789189298224
En pojke hittas ensam i skogen. Ingen vet vem han är. Han har inget namn och han uppskattas varsomhelst 6-8 år. Han bor i ett tält och sägs ha bott i skogen länge. Han går under namnet Wilde och att han inte har en identitet eller födelseattest är perfekt för hans jobb som vuxen där han kan flyga under radarn. En tonårsflicka försvinner och senare även en tonårspojke. Han tar på sig jobbet att hitta dem. En 30 år gammal hemlighet flyter upp till ytan. Boken är riktigt bra och lättläst. Man blir lite snopen när den redan är slut.
Den här boken var otroligt spännande från första till sista sidan.
Wild hittas i skogen som ung. Ingen vet vad han gjort innan eller hur han klarat att överleva ensam. En dag försvinner en tonårsflicka och Wild kopplas in i jakten på att hitta henne. Dialogen är rapp och cool. Karaktärerna kommer nära läsaren och berör. Författaren lyckas hålla flera röda trådar parallellt utan att det blir rörigt som läsare. Det gör bara det hela så mycket mer spännande! Jag känner mig faktiskt lite cool bara av att läsa den.
Rekommenderas för den som gillar spänning
Tack till Bookmark förlag för recex!

Pojken från skogen handlar om en pojke som hittades i skogen på USA:s östkust, som överlevt helt ensam utan mänsklig kontakt, och inget minne av vem han är eller vart han kommer ifrån. 30 år senare återvänder han för att bo i skogen, efter att ha lämnat en lovande karriär i militären. En dag försvinner en flicka spårlöst och Wilde blir indragen i fallet och tvingas där igenom återvända till samhället han aldrig passade in i.

Jag har läst några thrillers av Harlan Coben tidigare och gillar alla mycket. Men, den här föll jag inte lika hårt för. Jag tyckte att det var lite väl för många trådar uppe samtidigt och att alla inte riktigt löstes upp och fick svar på. Jag tyckte också att det hade varit intressant att få veta mer om Wilde, eftersom han ändå är en så pass viktig karaktär. Eftersom man inte fick veta så mycket om honom så var det även svårt att känna sig med berättelsen och inne i den, utan det blev mer att man tittade på.

Men, precis som Cobens tidigare thrillers är ju även den här en bladvändare, med flera handlingar som går in i varandra och skapar en dynamik i berättelsen som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Kapitlen är korta och karaktärerna många, vilket både gör det roligt men också utmanande att hålla koll på vilka alla är samtidigt som man försöker gissa sig fram till vem som är boven i dramat. Jag gillar också mycket att alla hans karaktärer känns väldigt verkliga och gråa (varken onda eller goda), vilket gör det lätt att känna medlidande och tillit till karaktärerna. Även om det här inte var min favorit av honom så ser jag oerhört mycket fram emot att läsa hans kommande böcker!

Rekommenderar till dig som gillar thrillers med många handlingar som löser sig lite mer och mer ju längre in i berättelsen man kommer, starka kvinnliga och manliga karaktärer och thrillers vars fokus inte är på mäns våld mot kvinnor.
Det har blivit lite av en tradition att läsa en ny bok av Harlan Coben runt nyår varje år och så blev det också i år. Coben är skicklig på att fånga in läsaren redan vid första kapitlet och för att sen hålla greppet kvar om läsaren ända till slut. Det är en bok som man sträckläser bara för att få veta hur det går och den är bra även om jag inte tycker att det är hans främsta bok. Jag är inte helt förtjust i hur författaren knöt ihop en del trådar på slutet och hade önskat lite andra vinklar där. Jag kan dock inte förtydliga det så mycket mer utan att spoila avgörande delar i boken. Det märks ju att författaren kan det här med att skriva thrillers som bjuder på oväntade vändningar, men jag tycker nog att de på senare år är ganska snarlika och det är lite svårt att hålla isär dem. Själv föredrar jag böckerna som Coben skrev i början av sin författarkarriär mer!