Döden ingen ser

Bok av Anne-Marie Schjetlein
Lotta hade just sagt upp sig från sitt jobb som sjuksköterska när hon hittas död på en tågräls. Det är inte många som tror att hon tagit sitt liv då hon var en kärvänlig, omtyckt och glad person. I sjukhusets korridorer sprids rykten. Att Lotta dött är märkligt, men här finns fler konstiga dödsfall. En olycka kan få konsekvenser utöver det vanliga.
En omtyckt sjuksköterska som älskade sitt jobb hittas död och bland kollegorna går en massa olika rykten. En pojke kommer in till sjukhuset men något därefter händer, något står inte rätt till. Efter ett tag kommer även en flicka in och kirurgen Andreas, som redan då känner sig pressad efter händelser kring pojken, och som nu är den ansvariga läkaren för flickan, måste operera flickans blindtarm. Men vad som därefter händer kommer röra runt i grytan rejält.
"Precis när du tror att allt kommer att ordna sig och livet är på din sida, det är då det händer"

Misstag inom vården, mordfall, en noggrannhet i beskrivningen om hur problematiken inom vården faktiskt är i verkliga livet också, är lite av det vi får läsa om i boken. Det är med otrolig spänning som vi ännu en gång får följa Andreas i både hans jobb och i relationer utanför jobbet. Det här är tredje fristående boken och jag är lika glad som de två tidigare böckerna hur författaren kan linda en runt boken som ett koppel och hålla fast en i den. Kunde aldrig slita mig ifrån boken, ville bara läsa mer och mer.