Selektiva Selma

Josefine Sandblom
Selma trivs inte med att vara pensionär. Alla hennes vänner har gått bort och emellanåt önskar hon att även hennes egen man ska gå samma väg. För att kunna hantera sin jobbiga vardag hittar hon på olika saker som ligger utanför lagen. När Selma läggs in på sjukhus utvecklas en oväntad vänskap mellan henne och en av vårdarna på sjukhuset. Mindre

Selma trivs inte med att vara pensionär. Alla hennes vänner har gått bort och emellanåt Mer

Selma kom att bli min favoritperson när jag läste denna bok. Selma är inte speciellt nöjd med sitt liv. Hon är pensionär och bor i Motala med sin man Fridolf. När inget spännande händer i Selmas liv och hon känner sig förorättad rör hon sig lite utanför lagen. Hon klipper sönder grannens tvätt i tvättstugan, stjäl brev, lägger stöldskyddade varor i barnvagnar och väskor etc.
Selma hamnar vid ett flertal tillfällen på sjukhus med magproblem. Sköterskan Eva-Lisa och Selma lär där känna varandra och Eva-Lisa hjälper Selma komma fram till att hon lider av selektiv ätstörning vilket innebär att Selma bara äter vissa matprodukter som chips och pommes.
Vi följer också Eva-Lisa som bor i Borensberg tillsammans med sin son. Efter skilsmässa har hon förlorat mycket av sitt sociala nätverk. När Selma erbjuder sin tjänster som barnvakt är det starten på en ny vänskap.
Jag har skrattat, gråtit och sympatiserat med personerna i den här boken. Jag korar denna till sommarens feelgood. Jag verkligen älskar den här.