Discokungen

Bok av Sara H. Olsson
Över 100 000 sålda böcker! I Tradviken bor Tess, en ung kvinna som älskar hemorten, trots att de flesta ser den som ett hopplöst bakvatten. En av få som delar hennes varma känslor är den jämnåriga självutnämnda experten på kungligheter, Johannes Aleborn. Kanske, tänker Tess, går det att finna kärleken även i Tradviken. När Johannes ställer upp i tv-programmet Miljonfrågan får rivalen Linnea plötsligt upp ögonen för honom och Tess förhoppningar om framtiden ser ut att grusas. Som om inte det vore nog står det lilla samhället i vägen för den svenskamerikanska miljonärsdottern Christas affärsintressen. Tillsammans med den från skilda storstadstjejen Ellen och den folkskygga Birgitta, vinnare av Fröken Sverige-titeln 1983, måste hon samla in en smärre förmögenhet för att sätta stopp för Christa. Det är vinna eller försvinna för Tradviken! Discokungen är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues (2019), den första delen i Sara H. Olssons rosade serie om det lilla men charmigt tråkiga kustsamhället Tradviken. "Underhållande, charmig och härlig." Jennies Boklista "En fantastisk varm och underhållande bok. Feelgood när den är som allra bäst. Betyg 5 av 5!" Ljudbokskulla "Sjöbodsblues är en riktig pärla!" Agnes Bokblogg "Mysig läsning och jag återvänder gärna till Tradviken." Bokbloggen Hyllan "En otroligt charmig, lättläst, lättsam och underhållande bok" Zellys Bokhylla Sara H. Olsson bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har arbetat som förläggare och debuterade med feelgood-romanen Du glädjerika sköna 2017.
Discokungen är precis vad jag förväntar mig -lättläst, mysig och hoppfull. Sara H Olsson har skapat fina karaktärer som jag gärna återvänder till, och jag faller återigen för Birgittas historia och kamp. En välskriven feelgood, med ett slut som både är förutsägbart och väldigt överraskande.
Den näst sista boken jag läste förra året är del två i serien om Tradviken. Det är trevligt att återse den lilla orten Tradviken igen med alla välbekanta karaktärer som bor där. Det känns som att återse gamla vänner igen och genast fortsätta där man var sist man sågs. Miljöerna är välbekanta och mysiga och det är lätt att se allt framför sig. Författaren behärskar konsten att skriva underhållande romaner väldigt väl och blandar in humor på ett trevligt sätt utan att det känns det minsta krystat eller tillgjort. Vid sidan av humorn finns också en dos allvar i det hela. Det är trivsamt att läsa om en liten ort där alla känner alla och där andra vet hela ens bakgrund, det bjuder på hög igenkänning när man själv kommer från en liten ort. Det är en varm berättelse om kärlek, vänskap, livsval och att våga följa sina egna drömmar. Boken är väldigt lättläst och med bara 270 sidor gör det att boken går otroligt fort att läsa ut. Boken kan läsas fristående med för allra störst valuta tror jag att man bör ha läst del ett om Tradviken innan!
Äntligen har jag fått läsa om människorna som bor i det lilla kustsamhället Tradviken igen!

”Discokungen" är den fristående fortsättningen på "Sjöbodsblues". Jag rekommenderar er att läsa ”Sjöbodsblues” först, för att förstå det som hänt tidigare innan du läser denna bok.

Det här är en härlig feelgood med en blandning av kärlek, humor, intriger och vänskap - riktigt charmig.

Jag gillar blandningen av karaktärerna och de fina miljöbeskrivningarna som författaren ger oss. Jag gillar också författarens sätt att beskriva karaktärerna.

En feelgoodbok jag varmt rekommenderar.
En mysig feelgood som utspelar sig i det fiktiva Tradviken. För alla som är uppvuxna på en mindre ort finns där hög igenkänning.😊 Jag tycker om hur det goda hos människan lyfts fram och en extra bonus för knorren på slutet!
Mycket härlig feelgood.
I Tradviken kämpar man för att få behålla byn som den är och för att motstå amerikanska investerare som vill exploatera området.
Med Tess och Ellen i spetsen gör de allt de kan för att få in den stora summan pengar som behövs.
Om de lyckas? Det får man veta alldeles i slutet 😃
Discokungen är en fristående fortsättning på Sjöbodsblues och utspelar sig i det lilla kustsamhället Tradviken. Tess älskar sin hemort - Tradviken trots att de yngre flyr och samhället långsamt håller på att tappa gnistan. Tess vill göra allt för att rädda samhället från Christas planer om storsatsningar på köpcentrum och hotell. Tillsammans med bland annat Birgitta och Ellen försöker de rädda samhället. När Johannes dyker upp så tänker Tess att det kanske inte är omöjligt att hitta kärlek även i lilla Tradviken.

Det här är en härlig feelgood med en blandning av kärlek, humor, intriger och vänskap - riktigt charmig. Boken är lättläst och jag gillar blandningen av karaktärer och de fina miljöbeskrivningarna och känslan jag får när jag ser bilderna framför mig om hur det lilla kustsamhället ser ut. För mig lyfter inte boken riktigt hela vägen och jag tror att det till stor del beror på att jag inte läst första boken. Av princip brukar jag läsa böcker som är i en serie i ordning även om de är fristående fortsättningar. Jag tror på att läsa i rätt ordning och att få lära känna karaktärerna från början har betydelse när jag läser kommande böcker, nu blev det som det blev. Jag tycker att boken är mysig och charmig, med många händelser som gör att det blir ett driv framåt och den visar på att man ska våga satsa på det man tror på.
”Discokungen” skriven av Sara H. Olsson är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues, där vi får lära känna några av invånarna i det lilla kustsamhället.

Tess, en ung kvinna som älskar sin hemort även om den av andra anses som oerhört tråkig, kämpar nu för att bevara Tradviken. Tradviken står inför en eventuell exploatering då en svenskamerikansk miljönärsdotter visar sig vara intresserad av att köpa stora markområden i orten.

Tess kommer, tillsammans med Ellen, som ej är bofast på orten, folkskygga Birgitta och Johannes Aleborn, Tradvikens expert inom området kungligheter, göra allt i sin makt för att hindra exploateringen!

Inget är naturligtvis så lätt som de hade hoppats och frågan är om de klarar det?

Tradviken och dess invånare ställdes inför en hel del bekymmer i den första delen i serien om det lilla kustsamhället! Jag har väntat på uppföljaren, och den gjorde mig inte besviken!

Jag gillar de olika karaktärerna, deras spännande möten med varandra där förutfattade meningar ofta ställer till med en massa onödigt besvär!

Jag tycker om miljön som beskrivs, de olika karaktärerna som trots sina förutfattade meningar om varandra, tycks kunna enas om gemensamma mål!

Sara H. Olsson avslutar boken på ett sådant sätt att det helt enkelt måste komma en fortsättning, eller..?
Jag ser fram emot den!
Mitt omdöme:

Jag tycker att handlingen är mycket bra. Den tar upp mycket. Boken innehåller kärlek,vänskap, att våga tro på sig själv och lite psykisk ohälsa. Att boken innehåller psykisk ohälsa gör att den blir lite mer allvarlig. Men jag tycker ändå att det är en feelgood bok. Det var riktigt mysigt att få återvända till Tradviken. Den lilla sömniga kustsamhället får verkligen kämpa denna gång. Ska de lyckas stoppa försäljningen av marken i tid? Det är med stor spänning jag läser boken. Jag sitter som fastklistrad och sträckläste boken. Jag tycker mycket om karaktärerna. De är så levande beskriva, Det känns som att jag är där och träffar de. Jag tycker att boken är mycket bra,charmig och underhållande. Den är mysig. välskriven och lättläst. Jag skulle gärna vilja att den var lite tjockare. Ville läsa mer om människorna i Tradviken. Omslaget lockar både till skratt och läsning. Boken bjuder på stor portion humor. Detta är feelgood när det är som bäst. En riktig liten pärla. Jag blev glad av att läsa den. självklart rekommenderar jag varmt boken Discokungen. Jag ger boken fullpot. Hoppas på en fortsättning.
Tess bor i halländska kustsamhället Tradviken. Hon älskar sin hemort, och är ordförande i samhällsföreningen. Många av de yngre flyr Tradviken så fort de får möjlighet. För dem är Tradviken är ett tråkigt samhälle.

Tradviken hotas dock av Christas affärsintresse. Hon har stora planer för Tradviken, och vill locka turisterna dit.Tess måste försöka stoppa detta. Men hur? Det behövs en stor summa pengar, och de pengarna som behövs har varken hon eller samhällsföreningen. Alla försöker hjälpas åt, men hur ska det gå?

Det är vinna eller försvinna som gäller för Tradevik.

En härlig och charmig feelgood, med en fin gemenskap mellan de boende, där alla känner alla. För mig låter Tradviken som lugnt, skönt och charmigt.
Karaktärerna kan man inte annat än tycka om.
Det varvas mellan humor, allvar och underhållande.
En lättläst bok.

En klart läsvärd bok.

Boken är fristående fortsättning på Sjöbodsblues.
Discokungen är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues och den utspelar sig i det lilla charmiga kustsamhället Tradviken. Vi får återigen möta Tess, Birgitta och Ellen. Karaktärerna är helt olika och så bra beskrivna. De känns äkta och man gillar dem alla. I den här boken knyts allt samman för människorna i Tradviken och frågan är vad som ska hända med det lilla samhället? Ska det få behålla sin charm eller exploateras och tas över av rika turister? Boken är charmig, underhållande och lättläst samt har en lagom blandning av humor och allvar. Perfekt sommarläsning!
Den var inte lika spektakulär som första boken om Tradviken. Men galenskapen och de sköna karaktärerna var med.
Äntligen har jag fått läsa om människorna som bor i det lilla kustsamhället Tradviken igen! Det är ett nöje att läsa Saras bok som är fylld med värme, humor och en del allvar. ”Discokungen” är den fristående fortsättningen på ”Sjöbodsblues” som släpptes förra året. Läs gärna den först, för att förstå det som hänt tidigare.
Språket är underbart och boken är både lättläst och lätt att ta till sig. Människorna känns som ens egna vänner och jag skulle gärna åka till det här kustsamhället själv. Sara är bra på att skriva fängslade och jag vill inte riktigt att boken ska ta slut!
Det här är en alldeles underbar och charmig feelgood som jag rekommenderar varmt.
Det här är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues som kom förra året.
Den här boken är lika charmig, underhållande och humoristisk som den föregående. Boken innehåller också kärlek, kamratskap och gemenskap.
En härlig feelgoodbok som passar utmärkt i hängmattan.

Betyg:🌟🌟🌟+/5
Det är en bok som har den där perfekta blandning av allvar och humor, kärlek och motgångar. Den har ett lättsamt språk och karaktärerna är mysiga och en del är lite udda men med en viss charm och handlingen puttrar på i ett lagom småcharmigt tempo

En riktig feelgoodare som har allt det där som feelgood ska ha, humor, lite intriger, lite kärlek, och så klart en och annan twist.
Själva storyn är som i den första boken ganska tunn men då miljöer- och personbeskrivningarna är så charmiga och det är de olika personernas karaktärer fungerar bra så känns det ändå som en väl läsvärd bok.
En finfin och lättläst bok att ta med sig till ut till solstolen under lata semesterdagar och helt klart läsvärd.

Läs gärna del 1 först då man följer de olika karaktärerna, Läs fler recensioner https://bokprataren.blogspot.com/
Vilken härlig och charmerande bok. Jag älskar boken och gillar hur författaren binder en runt boken för jag kunde verkligen inte sluta läsa.

Tess är 21 år och har fått tagit över som ordförande i samhällsföreningen efter sin vän Signes död i lilla mysiga samhället Tradviken. En mina har utlösts i hamnen och förstört hamnen och delar av sjöbodarna och lite av restaurangen. Restaurangen har fått läggas ner. Så frågan är nu, hur ska Tess kunna ha råd att bygga upp hamnen igen? I boken får vi följa många karaktärer som bland annat Ellen som jobbar med försäkringar, Birgitta som inte vågar visa sig bland folk, Johannes som kan allt om kungar, Goran som verkar ha en fot i mycket i Tradviken. Linnea som är Tess vän och många fler. En svenskamerikanska kommer till lilla Tradviken men frågan många ställer är vem den snygga kvinnan är och vad gör hon där?

Mysig bok med en gnutta av både humor, kärlek och oroligheter. En bok jag varmt kan rekommendera!