Discokungen

Sara H. Olsson
4 utgåvor
Välj utgåva
DiscokungenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353675
DiscokungenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178353644
DiscokungenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353682
DiscokungenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178353651
Tess bor i halländska kustsamhället Tradviken. Hon älskar sin hemort, och är ordförande i samhällsföreningen. Många av de yngre flyr Tradviken så fort de får möjlighet. För dem är Tradviken är ett tråkigt samhälle.

Tradviken hotas dock av Christas affärsintresse. Hon har stora planer för Tradviken, och vill locka turisterna dit.Tess måste försöka stoppa detta. Men hur? Det behövs en stor summa pengar, och de pengarna som behövs har varken hon eller samhällsföreningen. Alla försöker hjälpas åt, men hur ska det gå?

Det är vinna eller försvinna som gäller för Tradevik.

En härlig och charmig feelgood, med en fin gemenskap mellan de boende, där alla känner alla. För mig låter Tradviken som lugnt, skönt och charmigt.
Karaktärerna kan man inte annat än tycka om.
Det varvas mellan humor, allvar och underhållande.
En lättläst bok.

En klart läsvärd bok.

Boken är fristående fortsättning på Sjöbodsblues.
Discokungen är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues och den utspelar sig i det lilla charmiga kustsamhället Tradviken. Vi får återigen möta Tess, Birgitta och Ellen. Karaktärerna är helt olika och så bra beskrivna. De känns äkta och man gillar dem alla. I den här boken knyts allt samman för människorna i Tradviken och frågan är vad som ska hända med det lilla samhället? Ska det få behålla sin charm eller exploateras och tas över av rika turister? Boken är charmig, underhållande och lättläst samt har en lagom blandning av humor och allvar. Perfekt sommarläsning!
Den var inte lika spektakulär som första boken om Tradviken. Men galenskapen och de sköna karaktärerna var med.
Äntligen har jag fått läsa om människorna som bor i det lilla kustsamhället Tradviken igen! Det är ett nöje att läsa Saras bok som är fylld med värme, humor och en del allvar. ”Discokungen” är den fristående fortsättningen på ”Sjöbodsblues” som släpptes förra året. Läs gärna den först, för att förstå det som hänt tidigare.
Språket är underbart och boken är både lättläst och lätt att ta till sig. Människorna känns som ens egna vänner och jag skulle gärna åka till det här kustsamhället själv. Sara är bra på att skriva fängslade och jag vill inte riktigt att boken ska ta slut!
Det här är en alldeles underbar och charmig feelgood som jag rekommenderar varmt.
Det här är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues som kom förra året.
Den här boken är lika charmig, underhållande och humoristisk som den föregående. Boken innehåller också kärlek, kamratskap och gemenskap.
En härlig feelgoodbok som passar utmärkt i hängmattan.

Betyg:🌟🌟🌟+/5
Det är en bok som har den där perfekta blandning av allvar och humor, kärlek och motgångar. Den har ett lättsamt språk och karaktärerna är mysiga och en del är lite udda men med en viss charm och handlingen puttrar på i ett lagom småcharmigt tempo

En riktig feelgoodare som har allt det där som feelgood ska ha, humor, lite intriger, lite kärlek, och så klart en och annan twist.
Själva storyn är som i den första boken ganska tunn men då miljöer- och personbeskrivningarna är så charmiga och det är de olika personernas karaktärer fungerar bra så känns det ändå som en väl läsvärd bok.
En finfin och lättläst bok att ta med sig till ut till solstolen under lata semesterdagar och helt klart läsvärd.

Läs gärna del 1 först då man följer de olika karaktärerna, Läs fler recensioner https://bokprataren.blogspot.com/
Vilken härlig och charmerande bok. Jag älskar boken och gillar hur författaren binder en runt boken för jag kunde verkligen inte sluta läsa.

Tess är 21 år och har fått tagit över som ordförande i samhällsföreningen efter sin vän Signes död i lilla mysiga samhället Tradviken. En mina har utlösts i hamnen och förstört hamnen och delar av sjöbodarna och lite av restaurangen. Restaurangen har fått läggas ner. Så frågan är nu, hur ska Tess kunna ha råd att bygga upp hamnen igen? I boken får vi följa många karaktärer som bland annat Ellen som jobbar med försäkringar, Birgitta som inte vågar visa sig bland folk, Johannes som kan allt om kungar, Goran som verkar ha en fot i mycket i Tradviken. Linnea som är Tess vän och många fler. En svenskamerikanska kommer till lilla Tradviken men frågan många ställer är vem den snygga kvinnan är och vad gör hon där?

Mysig bok med en gnutta av både humor, kärlek och oroligheter. En bok jag varmt kan rekommendera!