Selektiva Selma

Josefine Sandblom
Selma trivs inte med att vara pensionär. Alla hennes vänner har gått bort och emellanåt önskar hon att även hennes egen man ska gå samma väg. För att kunna hantera sin jobbiga vardag hittar hon på olika saker som ligger utanför lagen. När Selma läggs in på sjukhus utvecklas en oväntad vänskap mellan henne och en av vårdarna på sjukhuset. Mindre

Selma trivs inte med att vara pensionär. Alla hennes vänner har gått bort och emellanåt Mer

Åh Selma! Selektiva Selma en ståndaktig kvinna på 70+ med sina principer som ibland, eller ja ganska ofta, både trampar i klaveret och gör mer än ett övertramp. Denna varma goa tant...dam...kvinna...människa lägger grunden för denna fantastiska, varma & feelgoodiga bladvändare! Av en händelse möts undersköterskan Eva-Lisa & Selma och grunden för en oväntad vänskap byggs upp.

Det finns ett djup och ett allvar i boken. Om hur vi alltför ofta bygger upp vårt pansar mot omvärlden för att skydda oss eller anpassar oss efter andra så till den grad att vi tappar bort oss själva. Vi kan inte heller se på utsidan vad som finns på insidan hos andra. Men det finns hopp för alla.

Selektiva Selma har jämförts med ”En man som heter Ove” -men den här är ännu mer älskvärd! Här breds historien ut vidare utan att bara kretsa kring Selma & jag älskar det! Den ultimata feelgooden med både vemod & humor! Jag vill läsa mer om Selma & Eva-Lisa!