Goda grannar

Roman 3
Mattias Edvardsson
Micke och Bianca är nya i kvarteret som till en början verkar perfekt. Men det dröjer inte länge innan det nyinflyttade paret börjar känna sig illa till mods. Detta i takt med att de lär känna sina nya grannar. Bianca råkar senare ut för vad som först verkar som en olycka men snart väcks tvivel på flera håll. Kan det vara så att lagen faktiskt måste tas i egna händer?. Mindre

Micke och Bianca är nya i kvarteret som till en början verkar perfekt. Men det dröjer inte Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Goda grannarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154862
Goda grannarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156330
Goda grannarSvenska - E-bok
ISBN: 9789137154879
Micke och Bianca flyttar över hela Sverige, överger livet i Stockholm för att börja om på nytt i skånska Köpinge där Micke fått jobb som idrottslärare på den lokala högstadieskolan. De flyttar in i ett idylliskt villaområde där deras grannar verkar som trevlig skara. Men allteftersom de kommer varandra närmare verkar det vara något som inte står helt rätt till - under den fridfulla ytan pyr konflikter.
Efter ett par år i Köpinge blir Bianca påkörd av en granne på väg till affären. Till en början avskrivs händelsen som en olycka, men i takt med att hemligheter uppdagas börjar Micke (och läsaren) tvivla på om förklaringen verkligen är så enkel.

.

Goda grannar är en fantastiskt bra psykologisk spänningsroman - Mattias Edvardsson lyckas sätta fingret på det värsta mardrömsscenario en kan föreställa sig i samband med nya grannar. Personporträtten är lysande och driver berättelsen framåt - vi får, vid sidan om Micke och Biancas familj, lära känna deras grannar. Den ensamstående mamman Jaqueline med ett förflutet som fotomodell i USA och hennes enstörige tonårsson Fabian, det nyfikna pensionärsparet Åke och Gunn-Britt samt ex-kriminella Ola.
Romanbygget är verkligen skickligt, stämningen stiger allt eftersom handlingen vecklar ut sig, och den tar många oväntade vändningar. Berättelsen kulminerade till sist i ett slut som iallafall jag inte kunnat lista ut på förhand. Detta bidrog till att Goda grannar blev en bok jag sträckläste - den är verkligen en bladvändare! Vill du läsa en välskriven spänningsroman i sommar så tycker jag att du ska ge den en chans! ⭐️⭐️⭐️⭐️/5.