Om det regnar i Ahvaz

Bok av Nioosha Shams
Ava går i trean på gymnasiet och har legat med varenda bicurious tjej i hela skolan. Hon tror inte på kärlek, hon tror på vännerna Mira och Hugo och på att de tre tillsammans bildar Sveriges Starkaste Trio. Hon tror på sin regndyrkande farsa, på att leva lyckligt för alltid. Ava tror inte på kärleken, inte förrän hon träffar Nadja: bomben, solen, skogsbranden - med det efterhängsna exet. Och då tror hon plötsligt på allt. Nioosha Shams romandebut handlar om den första kärlekens stora känslostorm och om att höra hemma.
2 utgåvor
Välj utgåva
Om det regnar i AhvazSvenska - Pocket
ISBN: 9789178035700
Om det regnar i AhvazSvenska - E-bok
ISBN: 9789178035632
Ava och hennes närmaste vänner Hugo och Mira räknar ner dagarna inför studenten. Känslorna är många, förväntan blandas med osäkerhet inför livet som väntar efter gymnasiet. Samtidigt börjar Avas lillebror bete sig märkligt och dra sig undan resten av familjen, vilket väcker oro.
Så kommer Nadja in i hennes liv, och från och med deras första möte på en fest är Ava upp över öronen förälskad.

.

Om det regnar i Ahvaz är en av de bästa ungdomsromanerna jag läst på väldigt länge, och att den är en debut gör mig väldigt nyfiken på vad Nioosha Shams kommer skriva framöver - jag är så imponerad och vill verkligen läsa mer av henne!!
Tonen är ömsom humoristisk, ömsom allvarlig, och jag fastnade verkligen för den värme som finns i berättelsen. Karaktärerna är färgstarka och kommer säkerligen stanna kvar hos mig länge. Relationerna mellan Ava och hennes vänner, familj och Nadja känns levande, starka och skildrade på ett sätt som känns realistiskt. Att få befinna sig i Avas värld var helt enkelt underbart.
Jag tyckte också väldigt mycket om språket i boken, det var vackert och målande utan att någonsin kännas styltigt eller pretentiöst.
Jag uppskattade dessutom att en ungdomsbok med hbtq-tematik för en gångs skull inte handlar om problemen som detta kan innebära. Den sortens berättelser behövs naturligtvis också, men jag gillade verkligen hur huvudkaraktärens sexuella läggning varken ifrågasattes eller problematiserades.
Du som gillar författare som Flora Wiström och Anna Ahlund skulle nog gilla Om det regnar i Ahvaz som jag ger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 i betyg.