Söta, röda sommardrömmar

Christoffer Holst

"Söta, röda sommardrömmar" är en charmig berättelse där oväntad kärlek och skärgårdsliv möter en kittlande spänningsintrig.

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen - en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen - som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara - ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.

Mindre

"Söta, röda sommardrömmar" är en charmig berättelse där oväntad kärlek och... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198409734
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270439
Söta, röda sommardrömmarSvenska - E-bok
ISBN: 9789198409741
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Pocket
ISBN: 9789188801241
På en impuls valde jag att plocka upp denna mysdeckare, det är en genre jag alltid varit intresserad av, men har aldrig läst något svenskt i.

Christoffer Holst har här skapat sympatiska karaktärer som läsaren får följa i en riktig sommaridyll. Men denna idyll drabbas en midsommarkväll för ett hemskt mord på en ung tjej. Huvudkaraktären Cilla som är nykomling i kolonilottkvarteret blir ofrivilligt indragen i fallet då hon bevittnade ett bråk mellan tjejen och hennes kille samma natt som mordet inträffade. Cilla och hennes granne pensionären Rosie blir snabbt vänner, och de börjar tillsammans nysta i fallet. Samtidigt börjar Cilla få känskor för Rosies son Adam, polisen som är utredare för fallet.

Jag älskade verkligen alla karaktärer vi fick möta i denna bok, och då framförallt de relationer som växte fram dem emellan. Cilla och Rosie är härliga att se tilllsammans, detta något omaka par som båda är lika nyfikna och benägna att lägga näsan i blöt. Mysteriet är likaså välskrivet, och höll mig på sträckbänken fram till slutet.

Jag vill passa på att tipsa om ljudboken inläst av Anja Lundqvist, som var otroligt duktig på att levandegöra texten.