Cilla Storm, #2

Blå, blå höstvågor

Bok av Christoffer Holst
Cilla bor för tillfället hos sin kompis Rosie på Bullholmen och tillsammans har de roliga kvällar med vin. Som kriminalreporter får Cilla ett knepigt uppdrag på det nya jobbet, då hon ska försöka lista ut vad som hände med societetslejonet. I spåren för att lösa fallet från 1988 leds Cilla till Stockholms skärgård.
Cilla och Rosie är denna gången på ett spa-hotell. Samtidigt är där ett bröllop som ska firas på hotellet. En av bröllopets gäster hittas död i sitt badkar. Vem dödade henne? Finns det något samband med försvinnandet av en ung kvinna för 30 år sedan?

Andra delen om serien om journalisten Cilla Storm. Tyckte att första delen var bra men denna var ännu bättre! Jag gillar blandningen av deckare och feelgood! Denna var till och med lite ryslig att läsa i vissa scener. Jag gillar författarens sätt att beskriva miljöer och omgivningarna på... väldigt målande! Läs!
Denna serie är mysspännande. Må saker kommer fram om huvudpersonerna hela tiden som gör att man får lära känna dom mer o mer. Ett nytt dödsfall sker som får de nyfikna vännerna cilla och rosie att börja snoka runt. Spännande att följa både dom o de mysteriet sker.
Att få återse Cilla, Rosie, Adam var så trevligt. Cilla får ett nytt uppdrag på jobbet som hon inte kan glömma. Inte ens när Rosie bjuder med henne på en SPA vinst på det nyöppnade Spat på Bullholmen.
Hur det sen vävs ihop med flera andra människor och ett bröllopspar är så förtrollande. Jag läste ut boken på två dagar!

Christoffer Holst skriver så bra. Väver ihop berättelserna så man inte vet förrän i slutet vad som händer och har hänt.
Blå, blå höstvågor är den andra boken som jag läser av Christoffer Holst. Jag har även läst boken Söta, röda sommardrömmar, som är den första boken i serien om Cilla Storm. Även den boken var mycket bra.

Och nu har jag alltså läst boken Blå, blå höstvågor, som är en fristående fortsättning på den första boken om Cilla. Boken är en feelgood-deckare, en härlig blandning av en romantisk feelgoodbok och en mysdeckare.

Det är en lättläst, spännande, romantisk, snabbläst, underhållande, humoristisk, och inte helt förutsägbar. Jag rekommenderar varmt boken för en stunds skön läsning med humor, kärlek, och lite spänning.
Tillbaka hos Cilla Storm och hennes Stockholm/Bullholmen. Hösten har dragit in över landet och kylan gör sig påmind. Cillas känslor för den stiliga polisen Adam kvarstår, men är de besvarade?

Cilla och hennes vän och kolonigranne Rosie ska på SPA och njuta av en hel långhelg tillsammans med behandlingar, bubbel och underbar mat. SPA-äventyret blir omtumlande, nervkittlande och precis som i första boken om Cilla så bjuds vi på kärlek, rödvin och gamla mysterier...

Bullholmen börjar likna Sandhamn och Gotland vad gäller mord, mysterier och hemskheter mitt i den svenska idyllen, men med aningen snyggare poliser och godare viner...
”Blå, blå höstvågor” av Christoffer Holst är en mysig feelgooddeckare som är skriven med ett sån’t driv som gör det svårt att sluta läsa eller lyssna. Det är den andra boken om kriminalreportern Cilla Storm.
Jag gillar verkligen feelgooddeckare! Mina två favoritgenres är deckare och feelgoodböcker, så när man kombinerar dem blir det en perfekt bok för mig. 😃
Jag längtar efter att få lyssna på fortsättningen i nästa bok.
Cilla är tillbaka, med både spännande mordmysterier och kärleksbekymmer! En riktig mysig och nervkittlande feelgood som gick alldeles för snabbt att läsa. Nog för att jag tyckte att första boken var ett strå vassare, så var även denna bok mycket välskriven av Christoffer Holst. Mer Cilla åt världen!
Andra boken om Cilla Storm i en tänkt serie om fyra. Här har vi Christoffer Holst vanliga ingredienser- vacker stämningsfull miljö, läcker mat, goda drycker och spännande relationer mellan intressanta karaktärer. Förutom detta ett litet mord.
En lättsmält mysig feelgoodroman med ett litet uns spänning. En tilltalande blandning. Tyngdpunkten ligger ändå på feelgood och passar dem som tycker vanliga deckare blir för mycket.
Så bra och spännande bok. Älskar deckare och romantiska böcker tillsammans. Christoffer skriver så spännande om Cilla att jag har svårt att släppa i från mig den
Lättsam kriminal och igenkännande karaktärer som gör boken lättläst och svår att lägga ifrån sig. Slutet är bra och inte förutsägbart.
En underbar kombination av romantik, spänning och humor. Än en gång har jag fastnat i Cillas värld och denna gången jobbar hon som kriminalreporter för Blodspår, en podcast.
Hennes uppdrag består av att undersöka gamla fall och denna gången handlar det om Laila Damm, som försvann 1988.
Tillsammans med Rosie, från kolonilotterna, hamnar de från en lugn spahelg mitt i bröllop och mord på Bullholmen. Såklart dyker Adam, hennes snygge polis upp också, så det blir både spänning och romantik i en utsökt blandning. Jag skulle bara läsa lite, fastnade länge och läste klart på två dagar.
Efter att ha läst ut Söta, röda sommardrömmar så lyssnade jag på Blå, blå höstvågor för jag ville ha mer av Cillas karaktär. I den här boken återvänder hon och Rosie till Bullholmen för en spaweekend och Cilla ska även göra lite research till hennes jobb. Vem är egentligen Ella och vad har hon för koppling till Bullholmen? Cilla och Rosies relation är rolig att läsa om och jag börjar kanske gilla mysdeckare, för den här var i samma stuk som första boken och fick även den ett högt betyg. Har du inte läst/lyssnat på dessa och gillar feelgoodböcker med lite spänning så tycker jag att du ska ge dem en chans!