Anne på egen hand

Anne of Windy Poplars
Bok av Lucy Maud Montgomery
Den klassiska bokserien om Anne på Grönkulla har älskats av generationer av läsare sedan den första titeln utkom i början av 1900-talet, och har även rönt stor uppskattning i flera filmatiserade versioner. Nu ges de oavkortade originalböckerna ut på nytt, i varsamt bearbetad översättning. Anne och Gilbert har äntligen förlovat sig med varandra, men innan giftermålet ska han utbilda sig till läkare och det dröjer ännu ett tag tills deras gemensamma framtid kan börja. Undertiden blir Anne anställd på en skola i Summerside, där hon får kämpa mot såväl en avundsjuk och bitter kollega som ortens mest inflytelserika och fientligt inställda familj. Som tur är finns Marilla kvar på Grönkulla som ett ovärderligt stöd, och Annes egensinne, charm och vänliga hjärta får till slut omgivningen på fall. L.M. MONTGOMERY (1874 1942) föddes på Prince Edward Island i Kanada, och det är också där som historien om Anne tar sin början. "Nu läser jag om hela Montgomerys serie om Anne och ser alla historierna hon väver in, ett myller av människor och livsöden som hon snabbskissar skickligt, kortfattat och humoristiskt." Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Detta är del 4 i serien Anne på Grönkulla.

I den här boken fortsätter resan om den fräkniga, rödhåriga, tjejen Anne med den härliga fantasin och aptiten för livet.
Äntligen är Anne och Gilbert ett par, dom är förlovade och dem planerar att gifta sig så snart Gilbert studerat klart till Läkare i Redmond. Medan Gilbert fortsätter att studera så jobbar Anne på en skola i Summerside, men allt går inte riktigt som hon har tänkt och hoppats på. Hon får tackla många olika problem, men den pratglada härliga tjejen som hon är vänder snart saker till sin fördel. Hon skriver massor av brev till Gilbert och berättade om sina problem och äventyr. Tack och lov för att Marilla finns kvar på Grönkulla och kan hjälpa Anne genom både med kärlek och stöd.

Jag fortsätter att älska dessa böcker oh rekommenderar dem verkligen. Men den här boken var inte riktigt lika bra.
Men fortfarande fantastiska ord och texter.