Om det regnar i Ahvaz

Bok av Nioosha Shams
Ava går i trean på gymnasiet och har legat med varenda bicurious tjej i hela skolan. Hon tror inte på kärlek, hon tror på vännerna Mira och Hugo och på att de tre tillsammans bildar Sveriges Starkaste Trio. Hon tror på sin regndyrkande farsa, på att leva lyckligt för alltid. Ava tror inte på kärleken, inte förrän hon träffar Nadja: bomben, solen, skogsbranden - med det efterhängsna exet. Och då tror hon plötsligt på allt. Nioosha Shams romandebut handlar om den första kärlekens stora känslostorm och om att höra hemma.
2 utgåvor
Välj utgåva
Om det regnar i AhvazSvenska - Pocket
ISBN: 9789178035700
Om det regnar i AhvazSvenska - E-bok
ISBN: 9789178035632
Om det regnar i Ahvaz

Ava, en tjej som går tredje året på gymnasiet ska snart ta studenten. En dag är hon på en fest och där ser hon Nadja, Nadja med den svarta blicken. Ava blir förälskad direkt och kan inte sluta tänka på henne. Vad ska hon göra nu? Tycker Nadja om Ava? Nadja är singel men efter henne finns Joel, ett efterhängset ex som är som ett klister på Nadja. Kommer han lämna Nadjas sida, eller alltid vara ett plåster på henne?

Förutom att Ava är upptagen med att tänka på Nadja, undrar hon vad som kommer hända med sin trio. Kommer hon och hennes två bästa vänner, Hugo och Mira kunna hålla ihop efter att de har tagit studenten? Avas lillebror har också börjat bete sig väldigt konstigt. Han är knappt hemma och när han är hemma låser han bara in sig på sitt rum, han låser till och med sin dörr när han inte är hemma, för att ingen ska kunna gå in där. Varför beter han sig så konstigt?

Jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag tycker om boken. Jag både gillar den och inte gillar den. Jag tycker Ava känns som en trovärdig person mestadels med intressanta tankar, samtidigt som hon stundvis känns alldeles för energisk och osann. Jag diskuterade boken med Unga läsare
och där hade vi också väldigt olika tankar. Många tyckte att Hugo var en spännande sidokaraktär i boken och absolut det var han, men jag tyckte han kändes alldeles för påhittad, han kändes så extrem.

Boken var lättläst, en del slang i boken där man möjligtvis behöver tänka till, annars är boken lättläst med korta kapitel. Jag gillar verkligen språket i boken. ”Jag tittade ut genom fönstret, jättemarshmallows på gröna fält” är en liknelse till ensilagebalar som jag verkligen gillar. Det gör boken mer intressant och lite poetiskt. Även om jag är kluven vill jag läsa någon mer bok av Nioosha Shams då jag ändå gillade språket och det var inget fel på berättelsen i sig, även om jag inte riktigt fastnade för den.

Åldersgrupp: 15+
Antal sidor: 287 sidor
Författare: Nioosha Shams