Elin N

Användarprofil
Skriv ett brev, gärna handskrivet. Det är så otroligt roligt att få något annat än räkningar och reklam i brevlådan.

Bokskåpets hemlighet

Bok av Frida Skybäck
Det är en bra historia. Hemligheter, tragik och spännande relationer.

För mig väcks intresset av hur karaktärernas olika val påverkar långt fram i framtiden. Jag gillar att bit för bit få reda på saker och försöka klura ut hur det hänger ihop.
Börja i det lilla. Allt räknas och betyder något. 5 min är bättre än ingenting. Välj trappen istället för hissen.
För mig finns inget bättre än att få komma ut i naturen och långsamt vandra. Hinna upptäcka, dofta och lyssna. Det lugnar mig, både fysiskt och psykiskt.

Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
Det här är en tankeväckande berättelse med flera livsöden om mod, livslust, vänskap och kärlek. Caroline Säfstrand har ett fint och samtidigt inkännande och genomträngande språk, som når bortom karaktärerna i berättelsen fram till mig. Jag börjar själv att fundera. Jag tänker och försöker tyda berättelsen, samtidigt som minnesbilder och tankar hos mig själv kommer fram.
Tidsaspekten mellan de olika kapitlen är väl avvägd.
Det enda jag ångrar, förutom att den är utläst, är att jag inte hade med mig en tom skrivbok och en penna och genomförde skrivövningarna samtidigt som karaktärerna i boken.
Jag tyckte om att läsa hur Viveka hanterade livspusslet och tvivlet på sig själv kontra samhällets, och i det här fallet även församlingens, förväntningar på henne. Svårigheten i att vara både en privat person/kvinna/maka och samtidigt vara en offentlig person i lokalsamhället.
Jag lider med King. Boken ger en inblick i en del samhälleliga konflikter, som kan vara värda att fundera kring.
Försöker att ta en lunchpromenad varje dag när jag är på jobbet. De kan variera mellan 10-40 min beroende på hur dagen ser ut i övrigt. Det ger mig så mycket. Jag får en stund för mig själv, jag får frisk luft, daglig motion och ett tillfälle för mina tankar att samla sig. När jag har varit ute så är jag bättre rustad för att fortsätta dagen.

Julen enligt Julia

Bok av Kristin Emilsson
Berättelsen om Julia och Petter är en varm julroman, med tydlig feelgood-känsla. Det är ett närmast filmiskt berättande där jag omväxlande skattar och skakar på huvudet åt karaktärernas agerande.
Jag tyckte om att allt inte löser sig direkt. Att det är missförstånd, förutfattade meningar och tveksamheter. Kristin lyckas ge djup och liv åt karaktärerna utan att släppa på den lätta tonen i berättandet. Bra gjort!
En härlig julroman som bjuder på skratt, tårar och lite funderande.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.