Coraline

Bok av Neil Gaiman
Dagen efter det att hennes familj flyttat in i ett gammalt hus ger sig Coraline ut på upptäcktsfärd. Huset är uppdelat i lägenheter och i hennes lägenhet finns det 21 fönster och 14 dörrar, men endast 13 av dem går att öppna. Den fjortonde dörren är låst och bakom den finns det bara en tegelvägg. När Coraline lyckas få upp dörren står det klar för henne att den också är en passage in i en annan värld, med en annan lägenhet i ett annat hus. Den nya världen har stora likheter med hennes egen - men det finns också skillnader. Först är allt bara underbart. Maten är bättre, leksakerna roligare och böckerna mer spännande. Föräldrarna är också annorlunda. De är snällare än hennes egna, men det är något konstigt med dem - till exempel har de fastsydda knappar i ansiktet i stället för ögon. Dessutom vill de att Coraline ska stanna hos dem och vara deras dotter. De vill göra om henne och behålla henne hos sig för alltid. Coraline är inte ensam. Det finns andra kidnappade barn i den nya världen, och dessutom tas hennes riktiga föräldrar till fånga där. Coraline är den enda som kan rädda dem. Hon får kämpa av alla krafter för att rädda de andra barnen, sina föräldrar och sig själv.
Jag har sett filmen när jag var ung och tyckte så himla mycket om den! Har typ sett den väldigt många gånger, och tycker fortfarande om den.

När jag väl bestämde för att läsa boken, så hade jag höga förväntningar, och jag blev inte besviken! Handlingen är väldigt lik den som visas på film, men jag tycker fortfarande om boken mer, eftersom den känns läskigare! Det beror ju självklart på att filmen är egentligen lite av en barnfilm, så man har tonat ner lite läskigheten, men boken får huden att krypa! Superbra bok för de som fortfarande är för unga för att läsa Stephen King men ändå vill ha något läskigt!