Eleanor & Park

Bok av Rainbow Rowell
Året är 1986 och Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor, den nya tjejen, hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serietidningarna och i en gemensam längtan bort. Eleanor & Park är en nostalgitripp för alla som aldrig har glömt sin första kärlek. Eleanor & Park påminner mig inte bara om hur det är att vara ung och kär, utan också om hur det är att vara ung och kär i en bok. John Greene, NY Times "Superfin, superromantisk och supergullig. Så roliga formuleringar. Så fina dialoger. Johanna Lindbäck
Eleanor är den nya flickan i skolan. Hon har ett kränkande hemliv. Hennes kläder passar illa och håret är rött och oroligt. Hon passar inte in.

Park är en självutnämnd outsider. Han är populär, men självmedveten.

De hamnar bredvid varandra i skolbussen och därifrån börjar en osannolik gymnasieroman. De gör varandra starkare och tar fram det bästa i varandra.

Detta var en supersöt bok med riktiga människor som levererade dramatiken och spänningen med alla känslor. Och slutet, hjärtskärande...
Eleanor & Park är en otroligt fin kärlekshistoria som gör det omöjligt att sluta läsa. Jag föll genast för karaktärerna då de skildras så väl att de känns verkliga vilket gjorde att jag verkligen levde mig in i boken. Detta är en sådan där mysig bok som är perfekt när en bara vill försvinna bort från vardagen och in i någon annans värld.
En stor favorit hos mig, läst den här boken många många gånger under min barndom.
En bok som har det mesta man skulle vilja ha i en ungdomsbok.