Kärlekens magiska regler

The Rules of Magic
Bok av Alice Hoffman
Inga svarta kläder, inga röda skor, inga månskenspromenader. Inga katter, kråkor, levande ljus eller böcker om magi. Och viktigast av allt: bli aldrig någonsin kär ... Syskonen Owens växer upp i 1960-talets New York, hårt styrda av sin mammas stränga regler. Franny, Jet och Vincent tar alla chanser att bryta mot dem, och mer än någonting annat vill de ta reda på sanningen om vilka de egentligen är. När de blir inbjudna till sin moster Isabelle, i den lilla staden i Massachusetts där familjen Owens alltid fått skulden för allt ont, börjar de förstå att deras historia ruvar på mörka hemligheter. Ända sedan 1600-talet, då Maria Owens blev kär i fel man och anklagad för häxeri, har kärlek varit släktens förbannelse. Nu måste de ta reda på hur de kan bryta förbannelsen - innan det är för sent. Kärlekens magiska regler är en storslagen släktsaga om kärlek, syskonband och vikten av att våga vara den man är, skriven av den hyllade författaren Alice Hoffman.
En väldigt orginell och trevlig bok fylld av magi blandat med stora historiska händelser. En speciell familj och en syskonskara med mycket kärlek till varandra som försöker lösa livets Mysterium..
Jag gillade denna... gillade karaktärerna. Bra språk och handling.
Syskonen Owens (Franny, Jet och Vincent) är medvetna om att de inte är som andra. En av dem gör allt för att motverka medan de andra två från början insett att de är häxor och har övernaturliga gåvor. De skickas till sin moster i Massachusetts och lär sig väldigt mycket om familjen Owens historia och om örter och brygder.
En välskriven bok som jag tyckte om. Även om den bitvis var lite rörigt med alla häxkonster och förmågor så gillade jag den. Jag tyckte om beskrivningen av syskonrelationen som verkade djupare än allt annat. Jag tyckte också om de tre syskonen och hur olika de var. En varm berättelse. Läsvärd 📚📚📚📚 av 5.
Till skillnad mot många andra sträckläste inte jag den här boken, istället har det tagit lång tid för mig att ta mig igenom den. Det är en bok och historia med mer än vad som syns först, med flera lager som gör att tankar om boken och karaktärerna kan dyka upp lite när som helst. Den biter sig fast och jag är glad att jag lät den få den tid som jag behövde för att ta mig till den. En bok om familjeband och storslagen kärlek. Helt klart mycket läsvärd.