Hundkärlek

Bok av Charlotta von Zweigbergk
En relationsroman om kärlek med förhinder Det handlar bara om hundarna. De ska para sig.Karin åker till Gotland med sin hund Sune. Där bor Patrik med sin tik Sonja.Om Karin och Patrik hade varit annorlunda kunde kärleken ha frodats för både hundar och människor, men så är det inte. De är båda motsatsen till teflonmänniskor, allt fastnar och oförrätter gnager sig envist fast. De har tunga bagage med skilsmässor, tillkortakommanden och svårhanterliga problemmed sina vuxna barn.Trots att både Karin och Patrik bestämt sig för att förbli singlar resten av livet väcks en passion och försiktigt yppar de hemligheter för varandra. Det går inte alltid så bra, missförstånden duggar tätt och bitterheten slåss mot kärleken. Och hundarnabehöver flera parningsförsök. Utdrag ur boken: Karin ler när hon tänker på deras uppdrag, idag ska hennes älskade Sune få ha lite sex för första gången. Eller mycket sex. Hela idén med den här resan är att han ska bli pappa till enkull lockiga små valpar. De kommer inte vara större än marsvin när de föds men sedan kommer de att bli riktigt stora hundar med rejäla öronlappar. Som Sune. Sune är fyra år ochhar aldrig förut använts till avel, men Karin tycker att det ska bli roligt att låta honom få försöka en gång. Att han är en renrasig hund med fin stamtavla gör det ännu mer positivt,om allt går vägen kommer hon att tjäna tio tusen på att han bestiger tiken Sonja. När Karin berättat för sina väninnor om resan till Patrik på Gotland, som de valt att kalla befruktningsresan, har de pikat och kommenterat menande att det kanske inte bara är Sunes som eller Hihi, ni får väl se hur hundarna gör om ni inte fattar men Karin har helt avfärdat det. Det uppstod inga vibbar vid det första och enda mötet med Sonjas husse Patrik,och hon har inget intresse av honom alls. För övrigt är hon inte ute efter något äventyr, inte heller något förhållande. Det är tröttsamt att höra den typen av kommentarer, varför alla dessa gliringar för att det råkar vara en man som äger tiken? Så fånigt att komma med tramsiga kommentarer bara för att det är två hundägare av motsatt kön som träffas.Om författaren: Detta är Charlotta von Zweigbergks fjärde roman och hennes elfte utgivna bok. Hon har tidigare kommit ut på förlag som Albert Bonniers, Forum, Bonnier Alba, Ekerlids,Kalla kulor och Ordfront. Charlotta har arbetat som frilansjournalist i tjugo år och mest skrivit om relationer, porträtt och resor. Hon har haft fast krönikeplats i Dagens nyheter och Aftonbladet. Idag delar hon sin tid mellan lägenheten i Gamla Stan i Stockholm och huset på Gotland. Hon har tre vuxna barn och fyra barnbarn.
4 utgåvor
Välj utgåva
HundkärlekSvenska - Pocket
ISBN: 9789175792323
HundkärlekSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174616521
HundkärlekSvenska - E-bok
ISBN: 9789187595479
HundkärlekSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187595387
Denna bok handlar om två människor som möts i kärlek till deras hundar för att försöka genomföra en parning mellan dem. Vi får genom deras olika röster följa både mannen med tiken och kvinnan med hannen. De har båda olika saker i deeras förflutna som bubblar upp till ytan... Och blir det några valpar?
Här man möter Karin, ägare till hanhunden Sune och Patrik, ägare till tiken Sonja. De äger ett kapitel var hela boken igenom och man följer deras tankar och planerade parning av hundarna. Deras tankar leder läsaren in i det privata och sammanlänkas med deras samtal, missförstånd, möten och uppbrott. En intressant bok om relationer och en underbar beskrivning av Gotland under olika årstider. Händelserna sker med en tvist, som till slut leder till parning.