Arthur

Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home
Bok av Mikael Lindnord
Boken om den herrelösa hunden i Equadors djungler är en bok värd att läsa för stora och små. Boken visar att vänskap kan växa fram på de allra mest osannolika platser, och att om man ger lite av sig själv kan man få mer tillbaka än man någonsin trott. Mikael Lindnord delar sin historia.
En människas kamp för det rätta, trots att det också är det svåra. Lär dig om den extrema sportformen Multisport och förundras över hur en människa kan, vill och lyckas med att korsa höga, floder, djungler med hjälp av en karta och ett par lagkamrater med begränsade tillgångar sömn och mat. Rekommenderas till dig som är hundmänniska och äventyrslusten.
Mikael Lindnords bok om Arthur är en sann historia om hur en gatuhund från Equadors djungler på ett fantastiskt sätt hittade sin väg till ett nytt hem i Sverige. Mikael Lindnord som är författare är själv med i boken och skriver om det han upplevde under VM i adventure racing i Equador 2014. Tävlingen är ganska extrem och deltagarna använder ibland en hel dag för att ta sig över en etapp.

Adventure racing handlar om att ta sig från start till mål, och tävlingen pågår under flera dagar. Terrängen de tävlande ska ta sig genom skiftar mellan djungel, berg, floder och lättvandrade leder. De tävlande lagen får till exempel användning för både cyklar och kajaker under racets gång. Några dagar in i tävlingen korsas Mikaels vägar med den hemlösa hunden, som då inte hade något namn eller ägare. Boken skildrar det hjärtvärmande mötet i djungeln, och resan som de gör fysiskt, men också mentalt.

Arthur överger inte Mikael, och det är en fin upplevelse att läsa om dedikationen från både den herrelösa hunden och den svenska äventyraren. Som läsare kan man inte riktigt sätta sig in i under vilka omständigheter deras möte, och växande vänskap sker. Det är till att börja med en ovanlighet att en herrelös hund tar följe med en okänd person och i tillägg när de befinner sig ute i djungel, mangroveträsk och branta berg. Kärleken växer fram och genom boken fylls läsaren av värme, tårar och skratt. Spänningen ökar i slutet av boken och man har hjärtat i halsgropen in i det sista.
Detta är den sanna, söta, roliga och hjärtekrossande berättelsen om gathunden Arthur och hans nya vän elitidrottaren Mikael som tillsammans måste kämpa för att få bli en familj mot alla odds. Jag fann att jag satt med tårar i ögonen så många gånger när jag läste om några av de prövningar de utsätts för men på något sätt lyckades dem ändå komma tillbaka till Sverige som en familj. Om du inte redan har tagit del av denna fantastiska och kärleksfulla äventyrshistoria, ja vad väntar du på?
Jag fullkomligt älskade den här boken! Tårarna var svåra att hålla tillbaka efter att ha läst den och jag var tvungen att gosa lite med min lillebrors hund då. Mikael är en extremidrottare som genomför ett race i Ecuador när han får syn på en hund, när han ska äta köttbullar. Han går då fram till honom och delar med sig av sina köttbullar och efter det så följer Arthur med honom under resten av racet och verkligen kämpar med all hans energi för att få vara med Mikael. Efter racet så får man följa Mikaels kamp för att få ta med sig Arthur hem till Sverige, något som inte visar sig vara så lätt. Deras vänskap och kärlek till varandra går inte att ta miste på. Hur Arthur får panik när Mikael tvingas lämna honom och sen blir lugn som en filbunke när han kommer tillbaka. LÄS den här boken, ni kommer inte att ångra er. Den här kvalar in på min topp 5 listan över lästa böcker någonsin.
Här får man följa Mikael i hans resa då han tävlar i multisport.
Man fick lära sig om hur sporten funkar som och hur tufft det egentligen är.
Han träffar en hund som inte mår så bra och följer honom under resans gång.

Man får följa paret genom första gången dom såg varandra och tills han fick honom hem till Sverige!