Tretton skäl varför

Thirteen Reasons Why
Bok av Jay Asher
En dag när Clay kommer hem från skolan ligger det en kartong på hans veranda. Kartongen innehåller kassettband, och när han börjar lyssna hör han till sin fasa en röst han känner igen. Rösten tillhör Hannah, hans klasskamrat och vän, som säger: "De som lyssnar på det här, är anledningarna till att jag tog livet av mig".
Det är en väldigt bra bok. En bok som jag tror de flesta kan relatera till. Det är verkeligen inte en bok för vem som helst, men jag tycker att man ska ge den en chans. Då detta är saker som sker i verkligheten och det är viktigt att veta om det. Författaren beskriver miljöer, händelser och personer bra.
Detta är en otroligt bra men också viktig bok. Jag har hittills läst en två gånger, och grips båda gångerna av Hannahs historia. Gråter flera gånger när jag läser, och blir förvånad med Hannah. En bok som alla behöver läsa!
Tretton skäl varför är en otrolig bok.
Bakom en ganska unik historia tar den upp vardagliga tonårsproblem men också ett mycket viktigt ämne, som är att även små saker kan såra, och framför allt att man aldrig kan veta vad någon annan människa går igenom, eller hur saker man säger kan landa mycket värre hos någon annan än vad man hade tänkt sig.
Den suger till i magen, och lämnar en mycket speciell känsla. En känsla av sorg, igenkänning, men också en känsla av att den kan förändra. Denna bok borde läsas och diskuteras av alla i tonåren eller över, och läsas om och om igen.