Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Bok av J. K. Rowling
I så gott som varje trollkarlshem finns ett exemplar av Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Men nu får även mugglare under en begränsad tid möjlighet att upptäcka var quintapeden bor, vad puffsurraren äter och varför man inte ska sätta ut mjölk till en knarl. Intäkterna från den här boken tillfaller organisationen Comic Relief, vilket innebär att de kronor eller galleoner ni betalar för den kommer att göra större trollkonster än någon trollkarl kan åstadkomma. Om ni inte tycker det är skäl nog att offra lite pengar, hoppas jag att de trollkarlar som kanske råkar komma förbi när ni blir anfallna av en mantikora är mindre själviska. Comic Relief skänker intäkterna de får från försäljningen av denna bok till projektet som hjälper en del av de fattigaste och mest utsatta människorna i världens fattigaste länder.
Jag trodde att denna skulle vara mer av en 'läsbok' och mindre av ett uppslagsverk - men jag gillar den nästan mer på grund av det oväntade!
Jag som är en inbiten HP-nörd vill så gärna sluka allt och läsa allt som finns, och att då kunna läsa böcker/uppslagsverk som finns på Hogwarts bibliotek, alltså aah magi!