Baddaren

Bok av Emma Hamberg
På den lilla ön Hjortholmen mitt i Vänern tronar ett gammalt 1700-talsslott. Det är en magisk miljö i förfall: kolonner i marmor, stora salar, pool i mosaik, garderober fulla med krinoliner, ett igenvuxet orangeri och en slottsträdgård som en gång i tiden måste ha varit magnifik. I detta slott bor äkta paret Pelle och Maja Hannix. Han - en framgångsrik skulptör, uppskattad världen över. Hon - Pelles före detta elev som aldrig lyckats slå igenom som konstnär. Ett brinnande missnöje växer i Maja. Hon är innerligt trött på att inte kunna försörja sig själv, att känna sig livegen och bli klappad på huvudet. Det till synes behagliga livet på slottet har blivit ett fängelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja - hon ska starta en simskola för vuxna, där eleverna får bo på slottet under några veckor. Maja drömmer om hur simskolan ska bli ett möte mellan olika spännande kulturer och människor. Men det kommer bara tre elever - kulturjournalisten Karin, trädgårdsmästaren Jens och tonårskillen Alex. Tre ensamma människor med hemligheter bakom sina skyddande skal som de vill dölja till varje pris. Simskolan blir inte alls som någon av dem hade tänkt sig. De två varma sommarveckorna förändrar livet totalt för dem allihop. Baddarenär en charmig och sprakande relations-saga om att våga leva det liv man innerst inne önskar.
5 utgåvor
Välj utgåva
BaddarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789164241511
BaddarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164202895
BaddarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789186675301
BaddarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164233912
Svommeproven
ISBN: 9788703055213
Pelle och Maja Hannix är gifta och bor i ett stort slott på en ö i Vänern. Båda är konstnärer, Pelle mycket äldre och mycket mer framgångsrik än sin hustru och forna student, som aldrig slagit igenom. Maja är uttråkad och vantrivs. Hon beslutar sig för att göra något nytt, nämligen att starta en simskola för vuxna. Gensvaret blir svalt – hon får bara tre anmälningar: kulturjournalisten Karin, den perennodlande Jens och tonårskillen Alex. Det är en omaka samling människor som inte vet att veckorna på ön kommer förändra deras liv.

I början tyckte jag inte speciellt mycket om den här boken. Den kändes lite väl enkel, ganska tråkigt språk och med korta meningar och inga karaktärer som riktigt fastnade. Men det blev bättre ju längre jag läste. Det var inte någon storartad läsupplevelse, men en småtrevlig sådan som i slutändan ändå var ganska underhållande. En lite ljummen bok som aldrig helt lyfte men ändå var värd att läsa ut.