Ett litet korn av sanning

Christian Unge
"Christian Unge beskriver sjukhusvärlden bäst i Sverige och Tekla är en skalpellskarp karaktär som injicerar mig med massor av spänning. Läs!" Jens Lapidus Den nya boken i Christian Unges Teklaserie, som inleddes med succén Går genom vatten, går genom eld, tar vid där den förra slutade. I den nya boken får vi reda på mer om Teklas bakgrund och de demoner som jagat henne genom livet. En kvinna irrar runt i korridorerna på Nobelsjukhuset i Stockholm med en liten pojke i handen. Hon tycks leta efter en äldre man från en bilolycka som inträffat tidigare samma dag. Under tiden försöker akutläkaren Tekla Berg rädda livet på en svårt skadad person från samma bilolycka. Den katastrof som sedan inträffar är något som förbryllar sjukhuspersonalen, polisen och alla andra inblandade. Den senaste tiden har sjukhusdirektören Monica Carlsson lagt in högsta växel för att privatisera Nobelsjukhuset med exklusivt patienthotell, en kontroversiell levertransplantationsenhet och den nyrekryterade stjärnkirurgen Klas Nyström. Det tar inte heller lång tid innan Klas aktivt motarbetar Tekla i allt hon gör. Samtidigt har Tekla blivit som besatt av att ta reda på vad som egentligen hände när kvinnan klev in på intensiven med den lille pojken i handen. Vem är pojken? Varifrån kommer han? Vad gjorde han på Nobelsjukhuset? Svaren på hennes frågor visar sig vara något som hon inte kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi. Och är det, precis som i pojkens fall, familjehistorierna som avslöjar sanningen om Teklas bakgrund?
4 utgåvor
Välj utgåva
Ett litet korn av sanningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113102191
Ett litet korn av sanningSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113102320
Ett litet korn av sanningSvenska - Okänt
ISBN: 9789113102313
Ett litet korn av sanningSvenska - Okänt
ISBN: 9789113103334
Ett litet korn av sanning, andra boken om Tekla Berg av Christian Unge.
En kaotiskt fartfylld bok om tillvaron på akuten på Nobelsjukhuset där vi följer Teklas knivskarpa hjärna när hon reder ut situationer och ställer diagnoser. Fulltankad med små amfetaminbomber och energidrycker hastar hon runt i oändliga korridorer och räddar liv. Tyvärr lyckas hon inte rädda riktigt alla och att förstå vad som gick fel äter upp hela hennes väsen.
Hon går sin egen väg, oavsett vart det bär av. Några få individer står pall bakom henne när det blåser, hjälper till där hon saknar kunskap.
Från oväntad död i slaskigt Stockholm till nytt liv i vinterkaos i Jämtland är det inte längre än att Tekla Berg finns där hon behövs.
Högt tempo, rappa repliker och tätt med läkartermer - en bok helt i min smak 😃
Vill läsa fler böcker om Tekla och vill veta vad som händer med flera av individerna i denna bok såsom Maria och Kolya. Visst kommer det fler böcker Christian? 🤓
Utgiven 2020
Det här är den andra, fristående delen om läkaren Tekla Berg. Detta är en riktig bladvändare som toppar den första delen. Författaren skildrar övertygande en hektisk sjukhusmiljö på akutavdelningen på det fiktiva sjukhuset Nobel i Stockholm. Tekla är intensiv och är typen som snubblar över de mest märkliga fall, hon saknar gränser och förmåga att lämna ett mysterium olöst. Läsaren får ta del av en spännande historia där Tekla trots att hon inte borde, spelar en central roll då nyfikenheten inte går att stå emot. Vilka är patienterna som dyker upp på intensivvårdsavdelningen?
Kommer de att överleva så att de kan lösa gåtan? Vad står den lilla pojken egentligen inför för faror?
Tekla är en akutläkare på Nobelsjukhuset. Hon har fotografiskt minne och minns därför allt hon läst. Det har hon nytta av när hon ställs inför en smitningsolycka och en förvirrad kvinna. Olyckan har förgreningar till rysk maffia.
Vi får ta del av intrigerandet både inom polisen och på sjukhuset samtidigt som Tekla går runt på amfetamin och energidrycker.
Trots det lite osannolika upplägget är det en bladvändare som läkaren Unge lyckas göra trovärdigt.
Ett litet korn av sanning är den andra delen i serien om akutläkaren Tekla Berg som jobbar på Nobelsjukhuset. Jag läste den första, Går genom vatten går genom eld när den släpptes förra året och tyckte den var både spännande och bra. I den här boken får vi lära känna Tekla ännu mer och får dessutom en ännu större inblick i sjukhusjobbet och alla dess hierarkier mellan personalen. En riktig översittare kommer till sjukhuset och styr och ställer med alla och givetvis skär det sig mellan honom och Tekla direkt, då Tekla inte är den som viker ner sig och tiger. Jag är inte förtjust i att Tekla knaprar droger i tid och otid, däremot är det roligt med hennes fotografiska minne, tänk den som ändå hade det! Det är en detaljerad berättelse av sjukhusmiljöerna och för min del blir det aningens för mycket detaljer. Vid operationer får vi veta exakt vad de gör och alla speciella interna uttryck. Kanske är det för att jag själv inte jobbar i sjukvården som det blir lite väl mycket detaljer och vid de tillfällena tappar jag intresset lite. För övrigt är det en riktigt spännande och oförutsägbar berättelse som presenteras med högt tempo och rapp dialog.
Andra delen i serien. Jag gillade verkligen den första. Den här är lite ojämn. Lyssnade på den och de 3 första timmarna var ganska tråkiga och det hände inte så mycket. En kvinna som irrade omkring på ett sjukhus med ett litet barn. Mycket krånglig avancerad medicinsk terminologi för den som inte gillar sånt. Själv har jag jobbat som medicinsk sekreterare så jag hängde med på det mesta. Sen börjar boken ta sig och det blir en spännande historia, precis som i den första boken. Jag gillar ändå hans noggranna sätt att formulera en trovärdig historia så kommer det fler böcker i serien ska jag absolut läsa dem.
Har läst och läst och läst alldeles för länge på kvällarna. En riktig nagelbitare. En något ovanlig läkare med fotografiskt minne är en av huvudpersonerna
Andra delen i serien om Tekla Berg, akutläkare på Nobelsjukhuset.
Man får följa Julias resa från Ryssland till Sverige och hur hon blir "mamma" till en pojke som ska gömmas undan i Sverige från ryska maffian.
Men en smitningsolycka senare blir Tekla Berg inblandad. En smart läkare med fotografiskt minne och "bomber" i lypsylfodralet.
Ett litet korn av sanning av Christian Unge
Fartfylld spänningsroman i sjukhusmiljö.
Detta är del 2 om akutläkaren Tekla Berg på Nobelsjukhuset.
Tekla har fotografiskt minne och ett missbruk som hon döljer så gott det går.
I denna bok handlar det om en suspekt smitningsolycka, om ett barn till en mäktig rysk man som bor i Sverige under antagen identitet med två ”föräldrar”
Historien är fartfylld och sjukhusmiljön intressant, man sugs in i berättelsen och boken är svår att lägga från sig.