När du blir vi

Bok av Åsa Bonelli
Malin har äntligen hittat ro i tillvaron efter att hon gjort slut med Gustav. Tack vare löpning och det fina stödet från Olof har hon lyckats komma i balans igen. Olof försörjer sig som föreläsare där han berättar om livet efter tsunamin där han förlorade fru och barn. En dag vill Danmarks största förlag ge ut Malins och Olofs bok, men de anar inte vilka konsekvenser det kommer att få.
4 utgåvor
Välj utgåva
När du blir viSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991830
När du blir viSvenska - E-bok
ISBN: 9789177991847
När du blir viSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175238166
När du blir viSvenska - Pocket
ISBN: 9789177992813
Den här boken handlar om Malin, hon är nu singel efter uppbrottet från Gustav. Hon har hittat ro med hjälp av löpningen och stödet från Olof och hans pappa Herman. Olof är författare och reser runt och håller föredrag kring sin bok. Malin arbetar på förlaget där Olof ger ut sina böcker och reser till Danmark för att diskutera ett erbjudande om Olofs bok och träffar där Jacob. Malin känner hur hennes biologiska klocka tickar och efter en träff med Emelie börjar hon förstå att det kan finnas lösningar och att det inte är hopplöst.

Det här är den tredje boken om Malin och jag ska erkänna att jag inte riktigt hade koll på det till en början. Så jag startade med denna bok och det var inga problem att komma in i den, att förstå och lära känna karaktärerna. Jag tyckte mycket om boken, den är lättläst, välskriven och har ett bra driv framåt. Det är korta kapitel, vilket jag älskar. Jag tycker att Åsa beskriver både karaktärerna och miljöerna på ett sätt som känns levande, hela storyn känns väldigt äkta. En riktigt bra feelgood bok som innehåller det som förväntas kärlek, missförstånd, längtan, värme men också en touch av lite spänning.
Böckerna om Malin är en stor favorit hos mig. I denna 3:e bok har nu Malin kommit någorlunda till ro och funnit en passion för löpning, och det är just genom löpningen hon träffar en ny vän. Fortfarande spenderar Malin gärna sina dagar i skärgården tillsammans med sin lilla extrafamilj Herman & Olof. Olof reser land och rike runt på föreläsningsturné efter hans och Malins boksuccén. Vid ett tillfälle blir han kontaktad av en kvinna och han är inte helt säker på vilka intentioner hon har.
Malin och Olof får också kontakt med ett danskt förlag som vill ge ut deras bok. Vid ett möte med förläggaren känner Malin en omedelbar dragningskraft och med en biologisk klocka som tickar på allt snabbare tar hon ett beslut.
Jag gillar verkligen Åsas sätt att skriva. Jag är fast redan från början. Hon har en unik förmåga att ge sina karaktärer liv och det är lätt att visualisera såväl personer som platser och händelser. Jag tror detta är sista boken i serien men ändå hoppas jag på fler. Det finns några nya personer i boken som jag gärna vill veta mer om.
Malin har äntligen funnit ro i tillvaron efter uppbrottet med Gustav, mycket tack vare hennes nya lilla familj med Olof och Herman. Trots stödet känner hon fortfarande att den biologiska klockan tickar i takt med åldern. Löpningen har också hjälpt Malin och via en tidning hittar hon en artikel om New York Marathon, ska hon våga sig dit?
Olof reser Sverige runt för att föreläsa om sin bok och hur han byggt upp sitt liv efter att han förlorade sin familj i Tsunamin. En kvinna i publiken sticker ut, har inte hon varit och sett honom flera gånger? Vem är hon?
Inte nog med framgången av boken i Sverige, nu vill även Jacob, förläggare i Danmark, ge ut boken. Men konsekvenserna blir långt mer omfamnande än Malin kunde ana.

Jag tycker hela serien om Malin Stolt är väldigt mysiga och lättlästa. Jag är glad att jag plockade upp första boken i bokhyllan som en hyllvärmare. Denna är snäppet bättre än de 2 första böckerna. Tycker hela historian är trovärdig och jag känner så mycket med Malin. Rekommenderar varmt!
Det här är den tredje boken om karaktären Malin. Hon har i denna bok hittat någon form av ro efter uppbrottet från Gustav, mycket tack vare löpning. Men det är något som gnager inom henne, en längtan som känns omöjlig att uppnå.

När du blir vi är en fin feelgoodroman, en historia som känns äkta och verklig. Boken är otroligt lätt att tycka om och att läsa bland annat beroende på att karaktärerna är intressanta och de känns som att man verkligen får lära känna dem.

Vänskap, kärlek, glädje och sorg skildras väldigt bra och Åsas språk är underbart! Texten bara flyger fram och det gör att boken är svår att släppa. Jag tycker att Åsa lyckas skildra det vardagliga väldigt bra, det är naturligt och fint.

Jag är glad att jag har fått stifta bekantskap med Malin och hennes vänner och rekommenderar gärna boken!
Jag har inte läst de två tidigare böckerna i serien om Malin så först var jag lite nervös över just det. Men det visade sig att min oro var obefogad, jag kom snabbt in i karaktärerna och handlingen. Genom hela boken löper en röd tråd av kärlek och omtanke, en viktig påminnelse om att blodsband inte alltid är viktigt -man kan vara familj även utan. Fint att läsa om hur karaktärerna i boken utvecklar sina relationer med varandra och att tilliten till andra mänskor växer sig stark mot så många odds.
En fin bok, en fin feelgood, jag kan varmt rekommendera den!
Jag har haft förmånen att få förhandsläsa När du blir vi, som är den tredje delen i serien om Malin. Jag har läst båda delarna innan om Malin och gillar dem. Dock har det gått drygt tre år sen jag läste den förra boken om Malin och det märks. Boken får en ganska lång startsträcka på grund av jag inte alls minns karaktärerna till en början. Det tar tid innan de sakta börjar komma tillbaka i minnet och jag hade helt klart tjänat på att läsa boken innan lite närmre inpå denna. Men sen kopplar berättelsen om Malin ett fast grepp om mig och jag har svårt att slita mig från boken. Jag gillar karaktärerna och den fina vänskapen som är över generationerna. Det värmer hjärtat att läsa om de starka band som binds mellan människor även fast de inte är släkt med varandra.
Det är roligt att Malin är författare och att vi får hänga med på ett hörn till Bokmässan, det fick mig att längta lite extra efter Bokmässan och de trevliga dagarna där med alla fina möten som är. Boken kändes som den tog slut väldigt fort och jag hade gärna hängt med Malin ett tag till och sett hur det utvecklade sig, men jag tycker ändå att författaren knyter ihop säcken om Malin på ett väldigt bra sätt. Boken går att läsa fristående men för allra stört valuta bör man nog ha läst de båda innan i serien också.