Dö för vårt syndiga släkte

Bok av Marianne Cedervall
Prästen Samuel Williams ska vikariera i Klockarvik i Dalarna men kastas rakt in i ett mordfall då han hittar hotellägaren Finn Mats Hansson död vid ett järnkors på kyrkogården, och nu blossar både gamla och nya konflikter upp i församlingen. Kommissarie Maja-Sofia Rantatalo tar sig an fallet, och snart uppstår känslor mellan prästen och polisen.
Första delen i Marianne Cedervalls nya serie om prästen Samuel Williams i Dalarna.

Boken är välskriven och spännande från första sidan till sista.

Ser fram emot att lästa nästa delen i serien.
Det första jag läser av Marianne Cedervall, men definitivt inte det sista! Tyckte mycket om berättelsen om prästen Samuel Williams, som kommer till den fiktiva byn Klockarvik i Dalarna på ett vikariat. Han ramlar rakt in i en mordhistoria och kan inte låta bli att försöka ta reda på mera. Till en början betackar sig polisen, med kommissarie Eva-Sofia Rantatalo i spetsen, för hans inblandning, men det förändras vartefter tiden går, och istället börjar en vänskap utvecklas mellan prästen och kommissarien. Och kanske mer...? Här finns också ett härligt galleri av personer i byn, och fina beskrivningar av arbetet i församlingen.
Samuel Williams kommer till Klockarviks församling i Dalarna som vikarierande präst. Det första han möts av vid ankomsten till kyrkogården är en död man, som är uppsatt på ett järnkors. Det visar sig vara hotellägaren Finn Mats Hansson som mördats. Kommissarie Maja-Sofia Rantatalo som ursprungligen kommer från Pajala och nu arbetar vid Mora-polisen får ta hand om utredningen. Hon får dock, även om hon inte önskar det, hjälp av Samuel, som fungerar som ”privatdeckare” i samband med att han försöker lära känna byns invånare. Många dolda hemligheter som Samuel får svårt att berätta om, då han måste tänka på sekretessen. En mysig och lugn deckare, som är den första i en ny serie, men som jag vill se en fortsättning av.
Första boken i en ny Cosy crime serie signerad Cedervall! Mysig och charmig men samtidigt spännande! Passar dig som uppskattar deckare som inte är allt för blodiga eller våldsamma.
Det är en välskriven deckare som handlar lite otippat om en präst som tillsammans med kriminalpolisen försöker lösa ett mord. Första halvan är lite småseg men tack och lov får den lite mera fart och slutet är riktigt spännande. Det är första boken i en ny serie och självklart vill man läsa del 2, för det finns en hel del frågetecken.
Samuel är en ny präst i Klockarviks församling (fiktiv ort) och innan han tillträder tjänsten ska han bekanta sig med kyrkan och upptäcker på vägen genom kyrkogården en livlös kropp uppsnurrad vid en gravsten. Vem är han och vem har motiv att döda?

En lugn och stilla deckare. Jag är inte ett jättestort fan av deckare så denna passade mig utmärkt. Inga snabba vändningar och inte alltför många detaljer att hålla reda. Jag ser framemot att veta mer om Samuel och polisen Maja-Sofia som har fattat tycke för varandra. Den som gillar deckare kanske blir besviken på hastigheten och spänningen som inte riktigt infaller. En angenäm lyssning helt enkelt!
Första boken i en ny serie av Marianne Cedervall och den utspelar sig i juletid i en by i Dalarna. Jag har gillat hennes tidigare serier och kommer säkert läsa fler även i denna.