Den gröna milen

The Green Mile
Film från 1999 regisserad av Frank Darabont
Som vanligt är det något övernaturligt inslag i Kings böcker och i filmen har den livstidsdömde psykiska, helande krafter. Det finns givetvis en ond sida, i form av en sadistisk fångvaktare.
Vår intern har sällskap av en mus och dess död sätter igång starka krafter...
Bra skådespelare som David Morse och Tom Hanks m. fl. ger verkligen färg åt sina karaktärer.
En helt magiskt bra film med fantastiska skådespelarinsatser. En stark historia som inte lämnar någon oberörd.
En helt fantastisk film som verkligen lyckats fånga känslan i boken som den är baserad på. Både boken och filmen är favoriter hos mig.
Många historier får plats i denna film. Fantastiska skådespelarprestationer och starka karaktärer. Inte ett öga torrt!
Den gröna milen är en riktig klassiker av Stephen King. Om det är någon som har lyckats missa att se filmen eller att läsa boken så råder jag er att göra det nu! Den gröna milen är en otroligt gripande historia om när en fånge vid namn John Coffey hamnar på den så kallade gröna milen, ett fängelse. Där ska han sitta tills han måste gå den elektriska stolen till mötes för ett brott han är dömd för. Men med tiden inser en av fängelsevakterna (spelad av Tom Hanks) att det är något väldigt speciellt med John Coffey och börjar ifrågasätta om fången verkligen har begått det brott han är dömd för. Det är en otrolig rörande film med sina dramatiska höjdpunkter. De har även lyckats att välja perfekta skådespelare för varje roll.
Det här är, utan tvekan, Tom Hanks bästa rollprestation. Han spelar en fängelsevakt, som jobbar avdelningen med dödsdömda fångar. Filmen utspelar sig under depressionen i usa, en tuff tid i historien. En dag kommer en enorm och kraftig afroamerikansk man till avdelningen, dömd till döden, och med krafter utöver det vanliga...filmen är otroligt stark och tar upp viktiga ämnen som bl.a. rasism. Vanligtvis är jag inget fanns övernaturlighet, men det vävs in på ett fint sätt i filmen och man sitter djupt berörd
Som jag älskar denna filmen!
Den beröm på så många sätt och så har den har ett viktigt budskap, se den bara!