Deadline

Bok av Rebecka Edgren Aldén
Anna får sitt efterlängtade jobb på livsstilsmagasinet Suzanna men upptäcker snart att allt inte står rätt till. Chefredaktören Diana Gray är mycket karismatisk och Anna bländas av hennes stjärnglans, men det visar sig att hon ljuger och manipulerar. Bakom den glittriga fasaden döljs en omänsklig arbetsplats, och vad är Dianas hemlighet som inte får komma fram?.
En deckare i chicklitmiljö! En väldigt spännande historia som gick väldigt snabbt att läsa! Boken utspelar sig i tidningsvärlden vilket är lite kul, inget som jag har läst förut. Edgren Alden lyckas också knyta ihop flera trådar på ett riktigt snyggt sätt och man kunde verkligen inte förutse slutet!
Deadline av Rebecka Edgren Aldén.
Anna får nytt jobb som andra chefsredaktör på magasinet Suzanna. Ett uppdrag hon delar med divan Diana.
Annas jobb går ut på att få ihop tidningen och övrig verksamhet med personalen, Dianas är att vara ansiktet utåt för tidningen. Tyvärr beter sig Diana som en riktigt odräglig chef där hon klankar ner på alla anställda för att i nästa stund bete sig som ett tjurigt barn där allt är alla andras fel. Anna försöker febrilt medla och orka med arbetsbördan när flera av personalen blir utbrända och inga vikarier anställs.
Privat har Anna en make och två flickor. Tess är ljuvliga tonårsstinna 14 år och Alice är försiktiga barnet på 9 år. Ganska snabbt tappar Anna greppet om familjen när jobbet kräver så mycket av henne. Något som tyvärr kan komma och kosta henne mer än bara sitt äktenskap, mycket mer.
En bok om maktens korridorer inom mediabranschen som gestaltas på ett trovärdigt sätt. Karaktärerna är väldigt bra beskrivna och lätt att hålla isär, uppskattar det 👍
Boken börjar med ett mord och beskriver händelser som leder fram till den fruktansvärda handlingen. Vägen dit är inte rak och slumpen har sitt finger med i det mesta.
Utgiven 2020
En spänningsroman i toppklass! Anna får ett nytt jobb på en glamorös tidskrift, hon hamnar i en värld där allt handlar om yta och flärd. Hon dras in i en snabbt snurrande karusell, får allt mindre tid för familjen, och stressen blir till sist omänsklig. I den andra delen kommer en twist som vänder på allting, och boken blir olidligt spännande! Läs!
En intressant tvist mellan Djävulen bär Prada och ett mer klassiskt kriminaldrama. En spänningsroman som tar med läsaren in bland höga höstar i tidningsbranschens dramatisks värld.

Anna får mycket hastigt ett drömjobb och kastas in en värld som för de flesta endast kan ses på håll. Det visar sig att armbågarna är betydligt vassare än hon trott och glamouren betydligt mindre. Varför beter sig chefen så illa? Var befinner sig egentligen tonårsdottern på nätterna? Och varför är hon dränkt i blod?

Samvetskval när Anna tvingas prioritera mellan familj och jobb och hög spänning när det visar sig att den vän Anna mött i sin nya chef absolut visar sig vara motsatsen!
En dag i augusti, när det mesta i livet kändes tråkigt, knölade brevbäraren in ett paket i brevinkastet. Paketet satt fast, så jag blev tvungen att öppna dörren och dra ut paketet från utsidan. Men det var det värt! Avsändarna var Norstedts förlag och Rebecka Edgren Aldén. Författaren hade sänt mig sin tredje spänningsroman, rykande färsk från tryckeriet och vid den tidpunkten ännu inte utgiven.

Bokens huvudperson Anna får ett riktigt toppenjobb på ett livsstilssmagasin. Magasinets chefredaktör Diana är en välkänd influencer, men hon har inte riktigt förmågan att chefa på tidningen. Anna blir därför anställd som andreredaktör och ansvarig utgivare. Jobbet är fullt av utmaningar, inte minst att leda en personalgrupp på en redaktion där tempot är högt. Magasinets förra chefredaktör har blivit svårt hjärnskadad efter en olycka. Detta påverkar också gruppen liksom Dianas manipulativa sätt. Den höga arbetstakten och de många sena kvällarna gör inte heller direkt underverk med Annas relationer till man och barn.

Jag får genast vibbar från Djävulen bär Prada! Men också nåt annat. Anna är en klok person och även om hon inledningsvis dras med en aning i det glammiga i tillvaron känner hon snart av att nåt är väldigt fel. Författaren bygger upp en obehaglig och kuslig stämning. Vem är det som smyger omkring på redaktionen om kvällarna? Vem är det som förföljer vem? Vem har ihop det med vem och vem går på porrklubb? Men framför allt… vem kan Anna lita på?

Karaktärerna tecknas med några få streck – sen står de tydliga framför läsaren att göra sina egna tolkningar av personer och personligheter. Miljöerna beskrivs realistiskt, allt ifrån bubbel och röda mattor till gymmet och Annas hem. Det märks tydligt att författaren vet vad hon skriver om när hon skriver om jobbet på en redaktion.

Det tar emellertid en god stund att komma in i bokens kärna. Nåt är väldigt fel, men exakt vad det är kan varken bokens Anna eller jag som läsare sätta fingret på. Galna och psykopatiska chefer har vi väl alla råkat ut för. Fast är det inte egentligen nåt mer här? Jag tycker att det tar lite för lång tid innan jag får riktigt kläm på det hela. Ett par ställen i boken hittar jag som kanske skulle ha behövt en genomläsare med aningen skarpare blick. Men… boken är fruktansvärt spännande, jag läser den snabbt och jag vill helst inte lägga den ifrån mig för att sova eller jobba.

Boken tar en vändning efter cirka två tredjedelar. Bland annat lyfter den fram vissa synnerligen vidriga brott i ljuset. Det här är helt klart en annorlunda spänningsroman och inte nån vanlig kriminalroman. När väl Mordet sker, då blir det visserligen ännu mer spännande, men det är vändningen i boken som gör den stora skillnaden. Boken får ett helt annat djup mot slutet, nåt jag inte kunde förutse. Och precis så ska en riktigt bra spänningsroman vara.

Mitt omdöme blir det högsta.