Hämnden är ljuv AB

Bok av Jonas Jonasson
Jonas Jonassons femte bok går i linje med hans tidigare succéer och handlingen baseras mycket på det absurda och slumpmässiga, precis som brukligt. Under en midsommarfest hamnar en grupp människor i en diskussion om en företagsidé och strax efteråt är företaget Hämnden är ljuv AB startat. Detta är företaget du kan betala för att hämnas de oförrätter som andra gjort dig. Hur ska affärerna gå?.
3 utgåvor
Välj utgåva
Hämnden är ljuv ABSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164206442
Hämnden är ljuv ABSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243720
Hämnden är ljuv ABSvenska - Okänt
ISBN: 9789164234407
Detta blir min julklapps bok i år. Den är bäst hittills tycker jag och bäst av allt det goda vinner. En helt otrolig historia om en konsthandlare som ingenting förstår och som har den goda smaken att dö lägligt. Hans dotter Jenny är en del av en plan för den ambitiösa Victor som snart lyckats kapa till sig både konsthandel och hennes arv. Hur man sedan får in en okänd son, en medicinman från ett okänt land i Afrika och en ung man som startar företaget Hämnden är ljuv till en sammanhängande berättelse, ja det vet endast Jonas Jonasson.
Som vanligt i Jonas Jonasson böcker är det först svårt att förstå hur alla personer ska komma att hänga ihop med varandra men efterhand klarnar allt. En afrikan som aldrig sett rulltrappor och cornflakes kan ställa till mer än man tror. Roligt och klurigt får Jonasson allt att lösa sig på bästa sätt.
Den är skruvad, rolig, fantastisk och träffsäker. Den innehåller en kenyansk medicinman, en tveksam konsthandlare och en fd. reklammakare; den utspelar sig i Stockholm och i Kenya; historien tar hela tiden en ny oväntad vändning och som vanligt är Jonas Jonasson helt fenomenal på att uttrycka sig! En fantastiskt uppiggande pärla i det stundande höstmörkret.