Bränn allt som var

Bok av Eva Gussarsson
En mörk thriller att sluka! Felicity är jagad. Hon har lämnat allting bakom sig. Mannen som hade henne i sitt våld är borta. Eller ...? Nu lever hon gömd. Hon hamnar i en småstad och städar kontor på kvällarna. Lever som en skugga. Men kan man fly från sitt eget liv? Och hur länge klarar sig en människa helt ensam, utan mänsklig kontakt? I samma stad bor Marilyn. Äldre, ensam, fast i sitt stelnade liv av rutiner och tröstätande. På ytan en vanlig kvinna, men inuti en storm av känslor. När hon möter den unga kvinnan som städar på kontoret spricker murarna hon byggt runt sig själv. En roman om att bryta sig loss. Om att bränna allt som var och skapa något nytt, ur askan. En berättelse om hämnd, och att aldrig ge upp.
Titel: Bränn allt som var
Författare: Eva Gussarsson
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Utgivare: Bonnier Audio (ljudbok)
Bokförlaget Semic (E-bok)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Handling: Vi får följa Felicity som har lämnat sitt gamla liv bakom sig och lever utanför systemet och håller sig gömd från det förflutna. Hon känner att hon är jagad trots att hon är övertygad om att han faktiskt dog? Eller?
På sitt kvällsjobb som städare på ett kontor stöter F på Marilyn och deras liv vecklar in sig i varandras. Marilyn är en ensam, äldre, tröstätande kvinna som älskar växter och som har fastnat i ett ekorrhjul av rutiner.
Vi får följa hur dom försöker hålla sig ifrån varandra men hur det ändå slutar med att de dras till varandra och hur dom båda lever upp på nytt.

Omdöme: Det är en spännande bok som var svår att sluta lyssna på. Jag fastnade väldigt mycket för båda karaktärerna och kände verkligen med dom båda. Den är välskriven och har ett oväntat spännande slut. Det är lätt att se de båda huvudkaraktärerna framför sig. En spänningsroman med en liten touch av feelgood. Ser fram emot att få läsa/lyssna på fler böcker av Eva Gussarsson

Jag ger boken av stjärnor 7 stjärnor av 10 💫✨
Eva Gussarssons debutroman var minst sagt en positiv överraskning och med en spänningsmättad intrig, välskrivna karaktärer och stämningsfulla miljöer får hon mig på fall med en gång. Tempot är högt boken igenom och det gör den nästintill omöjlig att lägga ifrån sig när kvinnornas förflutna nystas upp bit för bit. Mot slutet satt jag som på nålar och efter en dramatiskt nagelbitande upplösning med oväntade vändningar knyter Gussarsson prydligt ihop berättelsen på ett sätt som definitivt efterlämnar mersmak hos mig.

Hela recensionen finns på min blogg - Boklyckan!
En mörk roman som fick mig att fastna direkt, en bok där vi får följa två helt olika kvinnor som möts, otroligt spännande
Vilken debut!

Vi får följa två kvinnor. En yngre, som flyr från en våldsam man. Hon saknar både bostad, mat och pengar. En äldre, tröstätande, som delar sin tid mellan sin lägenhet och sitt kontorsrum, båda fyllda med hennes älskade blommor.

Deras vägar korsas när den unga kvinnan får jobb som städerska på det kontor där Marilyn, den äldre kvinnan jobbar. Hon väcker något hos Marilyn som vågar börja drömma.

Två trasiga människor från olika generationer. Om vänskap, om att våga och att slå tillbaka.

Karaktärerna är så fint gestaltade att man genast tar dem till hjärta. Känner deras ångest, upplever deras rädsla. Den enda felet var att boken tog slut, hade gärna följt dem lite till.

En riktigt bra bok helt enkelt. Som absolut inte bara är något för oss deckar- och spänningsnördar. En mörkare roman som nog passar alla som gillar en br
Bränn allt som var är en bok som jag genast fastnade för. Den har både de där spännande inslagen men är fylld med så mycket mer än så. Jag fastnade genast för de två karaktärerna och fattade tycke och sympati för dem båda då det verkligen känns som om jag fick lära känna dem längst berättelsens gång. Bränn allt som det var är helt enkelt en sådan där bok som är svår att lägga ifrån sig då en hela tiden vill veta mer om om kvinnorna och dess öden.