Bränn allt som var

Bok av Eva Gussarsson
En mörk thriller att sluka! Felicity är jagad. Hon har lämnat allting bakom sig. Mannen som hade henne i sitt våld är borta. Eller ...? Nu lever hon gömd. Hon hamnar i en småstad och städar kontor på kvällarna. Lever som en skugga. Men kan man fly från sitt eget liv? Och hur länge klarar sig en människa helt ensam, utan mänsklig kontakt? I samma stad bor Marilyn. Äldre, ensam, fast i sitt stelnade liv av rutiner och tröstätande. På ytan en vanlig kvinna, men inuti en storm av känslor. När hon möter den unga kvinnan som städar på kontoret spricker murarna hon byggt runt sig själv. En roman om att bryta sig loss. Om att bränna allt som var och skapa något nytt, ur askan. En berättelse om hämnd, och att aldrig ge upp.
3 utgåvor
Välj utgåva
Bränn allt som varSvenska - Inbunden
ISBN: 9789155268169
Bränn allt som varSvenska - Okänt
ISBN: 9789155269111
Bränn allt som varSvenska - Okänt
ISBN: 9789178276332
Eva Gussarssons debutroman var minst sagt en positiv överraskning och med en spänningsmättad intrig, välskrivna karaktärer och stämningsfulla miljöer får hon mig på fall med en gång. Tempot är högt boken igenom och det gör den nästintill omöjlig att lägga ifrån sig när kvinnornas förflutna nystas upp bit för bit. Mot slutet satt jag som på nålar och efter en dramatiskt nagelbitande upplösning med oväntade vändningar knyter Gussarsson prydligt ihop berättelsen på ett sätt som definitivt efterlämnar mersmak hos mig.

Hela recensionen finns på min blogg - Boklyckan!
En mörk roman som fick mig att fastna direkt, en bok där vi får följa två helt olika kvinnor som möts, otroligt spännande
Vilken debut!

Vi får följa två kvinnor. En yngre, som flyr från en våldsam man. Hon saknar både bostad, mat och pengar. En äldre, tröstätande, som delar sin tid mellan sin lägenhet och sitt kontorsrum, båda fyllda med hennes älskade blommor.

Deras vägar korsas när den unga kvinnan får jobb som städerska på det kontor där Marilyn, den äldre kvinnan jobbar. Hon väcker något hos Marilyn som vågar börja drömma.

Två trasiga människor från olika generationer. Om vänskap, om att våga och att slå tillbaka.

Karaktärerna är så fint gestaltade att man genast tar dem till hjärta. Känner deras ångest, upplever deras rädsla. Den enda felet var att boken tog slut, hade gärna följt dem lite till.

En riktigt bra bok helt enkelt. Som absolut inte bara är något för oss deckar- och spänningsnördar. En mörkare roman som nog passar alla som gillar en br
Bränn allt som var är en bok som jag genast fastnade för. Den har både de där spännande inslagen men är fylld med så mycket mer än så. Jag fastnade genast för de två karaktärerna och fattade tycke och sympati för dem båda då det verkligen känns som om jag fick lära känna dem längst berättelsens gång. Bränn allt som det var är helt enkelt en sådan där bok som är svår att lägga ifrån sig då en hela tiden vill veta mer om om kvinnorna och dess öden.