Besöka historiska platser

Aktivitet
Jag rekommenderar att besöka historiska platser. Det är utomhus och gratis. Det är bara att gå till Google och kombinera sökorden på vilken stad eller kommun nu vill göra aktiviteten i, tillsammans med sökordet historisk plats. Ett perfekt utflyktsmål tillsammans med barnen och en korg fika. Läs på tillsammans med barnen så deras intresse väcks. När ni kommer hem kan ni förslå till barnen att de ritar en bild från dagen.
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Besöka historiska platser tycker jag är väldigt givande, speciellt uppe i härjedalen eftersom mina gener kommer därifrån.
Det finns många anledningar till varför en tur till en historisk plats är givande. Personligen anser jag att känslan av att stå på en plats där man vet att något särskilt har hänt samtidigt som man får lära sig om platsens historia är något alldeles särskilt. Historia är ju dessutom något som i olika tappningar kan roa olika generationer, allt ifrån äldre till barn. Därför anser jag att det är en utomordentlig aktivitet att besöka en historisk plats.
Här får man in både nyttigt med luft o i vissa fall motion & det bästa av allt- lärdom.
Att besöka historiska platser är otroligt spännande. Att lära något om platsen & vad som en gång hände eller utspelade sig där. Vi brukar ta med våra barn & syskonbarn på lite äventyr o berättar om de historiska platserna vi besöker o dom älskar det.
Lärorikt och spännande att lära känna platser där viktiga historiska händelser ägt rum och få uppleva platsen du läst om och få bättre insikt hur miljön var där det hände. Läs på före så du kan ta med familjen också och berätta för dem och ge barnen en rolig mysig historisk lektion och kombinera med gott fika.
I mitt närområde finns Sveriges mest vulkantäta område. Tills nyligen var detta okänt för mig. Jag hade tittat på platserna men inte sett. Att då få ta del av fakta både historiskt, kulturellt och geologiskt gör min omgivning så mycket mera intressant och levande. Detta betyder ju också att vi i vår tid är en del av historien och att vår nutids avtryck blir en del av platsernas historia.
Historiens vingslag över huvudet ... Att besöka en plats med historia gör något med en, får en att känna sig liten och stor på samma gång.

Ett historiskt ställe är utmärkt utflyktsmål i tider av pandemi.
Att besöka historiska platser är ett underbart sätt att lära sig mer om historien samtidigt som man får en härlig utflykt. Älskar speciellt att besöka historiska platser i mitt vanliga närområde och på så sätt fördjupa kunskapen om platser jag passerar varje dag i mitt vanliga liv! Stadsvandringar och guidade turer i hembygden är något av det bästa jag vet.
Att besöka historiska platser är både spännande och lärorikt. Ibland får jag se något vackert, ibland ser jag knappt några rester kvar av vad det har funnits på platsen ( om det stått en byggnad eller liknande där). Vid något annat tillfälle får jag en större lärdom om hur det har varit på platsen.
Historiska platser ger mig även ibland större förståelse för dagens samhälle. När jag besöker historiska platser med min familj eller andra jag känner skapar detta en gemenskap.
Ofta när jag varit iväg och besökt en historisk plats, väcks en känsla av att jag vill veta mer om platsen och hur det var.
En väl värd upplevelse.