I hjärtat av Ådala

Bok av Åsa Liabäck
Det kändes plötsligt som om det var en sommar fylld av möjligheter. Som om vad som helst skulle kunna hända. Trettiofemåriga Anna har precis kommit ut på andra sidan ett kraschat förhållande när hon köper en kolonilott i Ådala, utmed Stångån i Linköping. Hon är ensam, men vill komma på fötter igen. Stoppa ner händerna i jorden och hitta ny mening. I koloniområdet finns även den gamla livsnjutaren Ragnar, som har koll på allt som händer i stugorna. Trädgårdspolisen Rigmor som gör livet svårare för alla. Medelålders Margareta som plötsligt blivit kär igen. Och 24-åriga Stephanie som behöver fly från sina föräldrar. Medan blommor och grönsaker växer fram börjar känslorna spira i Ådala. Oväntad vänskap, svek och hemligheter. Det blir en sommar att minnas ?
"I hjärtat av Ådala" är en feelgoodbok som utspelar sig på ett så ovanligt ställe som en koloniträdgård. Där får vi möta en brokig men charmig skara människor med mer eller mindre olika mycket bagage som ändå lyckas hitta vänskap och mening i mötet med varandra trots skillnader i ålder och bakgrund. Visst är det lite förutsägbart ibland men det gör inget.

"I hjärtat av Ådala" är en puttrig och lättläst feelgoodbok så passar perfekt att läsa just nu när man bara längtar efter vår och sommar. Jag är själv helt ointressant av växter och trädgårdsarbete men till och med jag tycker att det verkar mysigt med en kolonilott efter att ha läst den här boken.
En härlig feelgood med brett persongalleri och en mysig story. Det som drog ner betyget för mig var språket. Jag hade önskat ännu mer variation. :) Överlag en mycket mysig bok. Jag uppskattar det balanserade fokuset på odling.
Anna har nyligen separerat och är på botten när hon köper en kolonilott i Ådala. Det som hade kunnat bli den värsta sommaren i hennes liv visade sig bli något helt annat.

Handlingen går långsamt framåt, det händer inte så mycket. Däremot är person -och miljöbeskrivningarna fantastiska och man kan riktigt känna dofterna, se alla fantastiska trädgårdar framför sig, känna gemenskapen med de andra koloniägarna. Det tillsammans med upplevelsen av härlig sommar gör att man trots seg handling väljer att fortsätta läsa.
En underbar feelgood som även tar upp en del allvarliga saker som när en i äktenskapet får Alzheimer, hur går den friska partner vidare då. Men självklart var det en del kärlek också och förvecklingar. En verklig trevlig och mysig bok med väldigt härliga karaktärer, jo, det fanns visst en surkärring också. Tack och lov kommer det fler böcker.
En varm och mysig feelgood om Anna som köpt sig en kolonistuga. Jag gillar miljöbeskrivningarna men karaktärerna tycker jag är ganska platta men på det stora hela en mysig bok som jag längtade till.
ohhh skicka vår & sommar feelings jag fick. Jag vill ut & börja gräva, plantera osv i våran egna trädgård nu ju.
Var nästan så jag kunde känna doften av blommorna & höra bina surra runder & känna solskens värme mot min hud.
Denna boken är verkligen en feelgooding. Humor och värme. Nu vill ju jag också ha en koloni i Ådala.
                       🔴🟠🟡🟡🟠🔴
"Lägger tid på att älska folk istället för att hata dem"
En jättemysig feelgoodroman som man fastnar i med en gång. Man blir vän med karaktärerna och det känns som man själv har en liten kolonilott.
Anna köper en kolonistuga i Ådala, utmed Stångån i Linköping. Mest för att få något annat att tänka på då hon är helt förkrossad av kärlekens svek. Hon känner sig genast omgiven av kolonisternas gemenskap där och får många nya vänner! Vi får följa dagarna i koloniområdet med fina naturskildringar och en småmysig gemenskap! Kanske även lite kärlek på flera håll ...

Boken är första delen av en tänkt serie .
Jag tyckte den var mysig att läsa, men det hände inte jättemycket och den var ganska förutsägbar. Kommer ändå vilja läsa fortsättningen framöver.

Bokens omslag var det bästa av allt, älskar det!
35-åriga Anna har precis lämnat ett kraschat förhållande och vill komma på fötter igen, Anna bestämmer sig för att köpa sig en kolonilott i Ådala som ligger i Linköping precis vid den vackra Stångån. Här hoppas hon få en fin sommar och hitta nya vänner, koppla av och odla.

Det här är en mysig och underhållande feelgood som innehåller alla de klassiska ingredienser som jag önskar - vänskap, kärlek, intriger och humor. Förutom Anna så får man möta flera härliga karaktärer som bland annat Ragnar och Rigmor som jag tycker förgyller boken. Boken utspelar sig i en mysig sommaridyll även om lite intriger gömmer sig bakom buskarna, trots att jag bara bor ngr mil från Linköping så visste jag inte om att Ådala finns så nästa gång blir det att åka förbi och insupa miljön där. Om jag tidigare fantiserat om kolonilott så kan jag bara säga att dom drömmarna har växt betydligt efter att läst denna bok. En underbar bok som gav mig både värme och leende och jag skulle gärna vilja var
Vilken fullträff av debutanten Åsa Liabäck. Hennes charmiga feelgood-roman I hjärtat av Ådala är magisk läsning efter en lång och tung vinter. Från första sidan känner jag vårkänslorna kommer spirande och ett leende sprider sig i ansiktet och det är nästan så att jag kan känna doften av den vårkalla jorden.

I boken I hjärtat av Ådala har Åsa Liabäck gestaltat en stor och brokig samling människor som alla har en kolonistuga i koloniområdet Ådala och alla har de sin idé om hur våren och sommaren skall bli och det är inte alltid lätt att hålla sams. Mellan kolonistugorna växer förutom allt det gröna även starka vänskapsband och kärleksrelationer spirar. Mitt i allt detta står Ragnar, en äldre man som njuter av livet och inte räds att hitta på ett eller annat bus.

Miljön i och runtomkring Ådala låter alldeles fantastisk i de detaljerade beskrivningar som vi läsare får och jag tror att det är både en och två personer som längtar efter att köpa en kolonistuga efter att ha läst boken. Men det mest fantastiska i boken är Åsa Liabäcks gestaltning av de människor som bebor koloniområdet och de relationer dem emellan som ringlar sig runt i området. Mest fascinerande är samspelet mellan Ragnar och den yngre generationen, tänk ändå om man hade en Ragnar i sin närhet. Skratt och gråt blandas med grannfejder och kiv men det är hela tiden en varm och härlig känsla i alla händelser och det är till och med lite spjuveraktigt då och då.

Det här är en bok som ni bara måste läsa, det här en feelgood som verkligen är en feelgood, man fylls av värme och glädjen sprider sig i hela kroppen när man läser.
I helgen har jag befunnit mig i Ådala koloniområde . ”I hjärtat av Ådalen är en
charmig feelgood om livet i och kring koloniområdet utmed Stångån i Linköping. Vi får lära känna människorna som bor och odlar i sina kolonilotter. Det pågår en hel del bakom de blomstrande odlingarna, fruktskörden och renoveringarna. Även vänskap, kärlek och intriger odlas där.

Trettiofemåriga Anna har precis kommit ut på andra sidan ett kraschat förhållande. Hon har köpt en kolonilott i Ådala och längtar efter att få göra något för sig själv, odla och hitta en ny mening.
Snart lät hon känna livsnjutaren Ragnar, som har koll på allt som händer i stugorna. Trädgårdspolisen Rigmor ser till att reglerna följs som gör livet svårare för alla. Här finns också medelålders Margareta som plötsligt blivit kär igen. Och Stephanie som behöver fly från sina föräldrar.

Vi får följa kolonilottsgrannarna under en sommar. Det blir en nystart för många av dem. Jag njuter av att få umgås med detta härliga gång och kommer på mig själv att gå runt med ett leende på läpparna många gånger.

En charmig bok berättad med stor värme och jag ser fram emot fler böcker i serien.