Jag ser dig

Boken Jag ser dig är den 15:e delen som handlar om kommissarie Knutas och personerna runt omkring. Precis som de andra böckerna i serien utspelar sig också den här på Gotland. När den här boken tar sin början har semestern tagit slut och lugnet på Lilla Karlsö har lagt sig. Några studenter håller till på ön och övernattar samt har det trevligt tillsammans. Tjejen Frida och hennes kompisar har tagit en tupplur. När Frida vaknar är inget längre som det ska. Hon somnade på sin pojkväns arm men plötsligt är han och alla de andra döda. Frida är den enda som lever. Alla på högskolan blir chockade och rädda. Mördaren kanske inte bara var ute efter att döda studenterna på ön, utan alla andra kanske också är i fara. Fallet hamnar på kommissarie Knutas bord och han får i uppgift att lösa det tillsammans med sina kollegor.

Runt omkring själv fallet får läsaren också följa Knutas och de andras relationer och fritid. Det ger boken ett helt annat djup

Vad är bra i boken?

Boken är lätt att läsa och den är väldigt spännande. Det är stor risk att man fastnar i den och inte kan lägga den ifrån sig. Miljöbeskrivningar och karaktärsskildringar är också väldigt bra skrivna.

Vad är mindre bra?

Man kan se en del krystad handling i intrigen och en del saker som sker är inte helt logiska.

Vem rekommenderas boken till?

Den här boken rekommenderas till den person som söker efter en välskriven deckare, men som inte vill ha massor av blodiga detaljer. Den passar lika bra att läsa i solstolen som i sängen innan det är dags att sova. För den som har någon koppling till Gotland är det troligen än mer spännande att färdas i alla miljöer i boken.
Jämför priser från 149 kr
Recenserad av
Göran L
19 september 2019
Fler recensioner från Göran L
Läs alla rekommendationer från Göran L
Hon som måste dö av David Lagercrantz
Milleniumserien är en bokserie som tagit Sverige och en stor del av världen med storm. Böckerna om ...
Göran L Postad på Omnible 26 september 2019