Nämn inte de döda

Kriminalroman
Christina Wahldén
På en strand i australiska Darwin hittar en ung, svensk kvinna en svårt sargad kropp. Kroppen visar sig tillhöra en kvinna från ursprungsbefolkningen och man tror till en början att det handlar om en krokodilattack. Det dröjer inte länge innan andra misstankar väcks och spåren leder polisen djupt in i ett samhälle där stor orättvisa råder. Brottsligheten i Darwin ökar och klimatet blir inte lättare att utstå när regnperioden dröjer. Mindre

På en strand i australiska Darwin hittar en ung, svensk kvinna en svårt sargad kropp Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Nämn inte de dödaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137155326
Nämn inte de dödaSvenska - E-bok
ISBN: 9789137155333
Nämn inte de dödaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275007
För mig är Christina en ny bekantskap och jag blir alltid lika glad när man hittar nya författare som överraskar mig positivt. Det här är den första delen i en planerad serie om de två australienska poliserna Jess och Bluey och den lilla adopterade wallaby-ungen som följer Bluey i en väska. Det börjar med att den konststuderande unga svenska tjejen Greta reser till Australien för att bearbeta ett trauma. En dag vid stranden hittar Greta en död kvinna, hennes kropp är svårt sargad och till en början tror man att hon blivit attackerad av en krokodil men sanningen verkar dölja något mörkare.

En välskriven bok med ett bra flyt och bra språk som är lättläst och lätt att förstå. Den är spännande och håller ett driv framåt. Jag tycker inte att det är den klassiska krimnaldeckaren även om det är två poliser som jobbar ihop som sedvanligt, svårt att beskriva men den har ett mer djup tycker jag. Storyn berör nutida samhällsproblem så som rasism, förtryck, segregation och man får läsa en del om Australiens urbefolkning också - intressant tycker jag.