Friheten

Bok av Arne Dahl
Friheten är Arne Dahl när han är som bäst - tempofylld, gastkramande och full av överraskningar. Sam Berger är en bra bit från lyckan. Molly Blom är spårlöst försvunnen, sannolikt bärande på deras barn. Sam försörjer sig som understimulerad utredare av försäkringsbrott, och drömmen om ett gemensamt liv med Molly som privat brottsbekämpare tycks mer avlägsen än någonsin. Så får han ett lukrativt uppdrag av det gåtfulla slaget. En kvinna, Nadja, har kidnappats och hennes terapeut söker Sams hjälp - polisen måste absolut hållas utanför. Jakten leder Sam till en försvunnen skatt, ett byte som lockat många kriminella genom åren. Och Nadja är kanske inte den enda som befinner sig i fara. Hur kommer det sig att denna dödliga skatt också leder till Molly Blom?
En kriminalroman om den organiserade brottsligheten, om en stor summa pengar som försvann fjorton år tidigare, sexoffer, tortyr och mord.

Före detta polismannen Sam arbetar idag som utredare av försäkringsbrott och hans ex Agent Molly Blom har försvunnit och lever nu med falsk identitet. När hon valde att försvinna ur hans liv väntade hon deras gemensamma barn. Ovissheten påverkar Sams psykiska hälsa och han blir rekommenderad en bra psykolog, Rita, och hennes inriktning är posttraumatisk stress hos poliser och hjälp till sexoffer. Hos Rita går före detta sexslaven Nadja som en dag blir kidnappad och Rita ber Sam om hjälp att finna henne...

Ett mänskligt berättande om en grym värld, och Arne Dahl har verkligen fått till en fullpoängare, både innehållsmässigt och språkmässigt. Ett extra plus för omslaget av Miroslav Sokcic!
Försvunnen gravid kvinna och många överraskningar består boken av och är en nagelbitare där tiden känns viktig och Arne Dahl är mästerlig på att bygga upp spänningen och avsluta genialt och överaskande. Detta är min favorit bland alla hans böcker och rekomenderas starkt som gåva till bokläsande släktingar eller kompisar.
Spännande från början till slutet . Fjärde delen i serien och senaste som har kommit ut. Den lästes ut på en dag , kunde inte släppa taget. Den bästa boken i hela serien. Men blev så paff av slutet så många frågor hänger kvar och nu måste han väl skriva en femte del ..... vill veta.
Jag har läst många av Arne Dahls böcker och det här är den fjärde i serien om Sam Berger och Molly Blom. Jag älskade de första tre böckerna men den här hade jag det lite svårare med. Svårt att sätta fingret på varför för i sin helhet är den helt lysande. Kanske är det för att historien i sig inte faller mig riktigt i smaken. Att vissa saker och händelser känns lite väl konstruerade fast slutet ger ett löfte om att det kommer en femte bok i serien och kanske passar den mig bättre.
Saker att göra en ledig dag; läsa Arne Dahl’s senaste. För man behöver en tom dag, för man måste läsa hela på en gång för så spännande är det! Dessutom är det mycket att komma ihåg och hålla i huvudet. Men snillrikt och intrikat sammanvävt! Det blir helt enkelt inte bättre än så här! Förutom slutet! Vad är det för ett slut??!!?? Och när får vi reda på fortsättningen?
I Friheten av Arne Dahl får vi återigen stifta bekantskapen med den f.d. polisen
Sam Berger och hans Molly Blom. Molly är spårlöst försvunnen, sannolikt bärande på deras barn. Sam försörjer sig inom försäkringsbranschen och håller på att ge upp
Så får han ett lockande men annorlunda uppdrag att hitta Nadja, som har kidnappats och hennes terapeut söker Sams hjälp – polisen måste absolut hållas utanför.
Jakten leder Sam till en försvunnen skatt och ryska maffian. Och mitt i allt dyker Molly Blom upp...

Det här är fjärde boken i serien om Sam Berger och Molly Blom - en bok som hittills fått väldigt blandade recensioner. Skriven på ett lite speciellt sätt och stundtals brutal och rå.
Jag tycker ändå att boken är bra, kanske ibland lite väl rå och osannolik men den håller ett högt tempo och är spännande. Har läst alla tidigare böckerna i serien och ser fram emot att läsa fler
Äntligen. Har längtat efter mer Sam Berger och Molly Blom.
Här möter vi en Berger som inte alls är i form. Han driver en utredningsfirma men får mest ta sig an oinspirerande försäkringsbrott. Han oroar han sig för Molly som är spårlöst försvunnen.

En gammal poliskollega kommer till hans hjälp och det leder till uppdraget att hitta en försvunnen kvinna. Spåren leder honom till den ryska maffian och också till Molly Blom.

Det är ångestfyllt, nattsvart, hänsynslöst och så himla bra. Språket, intrigen, karaktärerna!