Familjen Morelli

Bok av Per Schlingmann och Karl Ljung
Denna feelgoodroman är om Stella Morelli och hennes dröm om att starta en egen restaurang. Stella har sina rötter i Toscana. Här finns familjen, kärleken, vinet, råvarorna och livet. Vardagen finns i Stockholm. En dag dyker möjligheten upp att öppna en egen restaurang. Vägen dit visar sig snart vara betydligt mer komplicerad än vad hon trodde. Istället för kvalitativ mat och respekt för hantverk handlar det om bekräftelse och prestige.
En gastronomisk berättelse full av mat, dofter och smaker. Jag blir hungrig när jag läser, det vattnas i gommen och tungans smakpaletter slår frivolter. Jag vill äta pasta, dricka vin och utropa "Salute"

Berättelsen ger mig en inblick i restaurangvärlden och vad som händer i och omkring köket. Den bjuder även på en resa till Italien och New York. Jag lär mig om ost, vin och andra råvaror och hur de samspelar med varandra. Det är en berättelse om relationer och hur vi i olika relationer samspelar. Det handlar om att våga följa sina drömmar, att finna harmoni i både smaker och i livet. En bok för matälskaren.