Söta, röda sommardrömmar

Christoffer Holst

"Söta, röda sommardrömmar" är en charmig berättelse där oväntad kärlek och skärgårdsliv möter en kittlande spänningsintrig.

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen - en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen - som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara - ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.

Mindre

"Söta, röda sommardrömmar" är en charmig berättelse där oväntad kärlek och... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198409734
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270439
Söta, röda sommardrömmarSvenska - E-bok
ISBN: 9789198409741
Söta, röda sommardrömmarSvenska - Pocket
ISBN: 9789188801241
Det här är en riktig mysdeckare (om man nu kan använda ordet mys när det handlar om otäcka mord?!) 🤔 Kanske är feelgoodrysare bättre? Det är i vilket fall en berättelse fylld med skärgårdliv, spirande kärlek och hämnd.
Jag gillar verkligen huvudkaraktären Cilla; en varm, rolig men lite ängslig kvinna. Likaså grannen Rosie som är upptagen med att leka detektiv när hon inte bjuder Cilla på fika eller frukost. 
Författaren växlar skickligt mellan tryggheten i den idylliska skärgårdsmiljön och kalla kårar känslan av att någon med onda avsikter vill hämnas. Vem går säker?
Även om jag tyckte den var något förutsägbar på många plan gillade jag den, främst för karaktärerna, spänningen och för att den var snabbläst.
Perfekt sommarläsning! 🌞